Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Prievidzi úradujú mladiství vandali. Ničia detské ihriská
Zdielať na

V Prievidzi úradujú mladiství vandali. Ničia detské ihriská

PRIEVIDZA / Prievidzkí vandali nechávajú na detských ihriskách po sebe spúšť. Zničili oplotenia, porozbíjané hojdačky či zdemolované smetné nádoby. Ide väčšinou o opitých tínedžerov, ktorým nevadia ani priemyselné kamery.

Mestskí policajti z Prievidze riešia problémy s vandalmi takmer každý deň "Ničiť detské ihriská v Prievidzi sa stalo akýmsi národným športom," povedal hovorca mestského úradu Michal Ďureje. 

Rodičia neveria

Priemyselná kamera zachytila pri demolovaní oplotenia chlapca. "Poškodil oplotenie. Napriek tomu, že vedľa bola bránka, ktorá slúži ako vchod do objektu," uviedol Vít Zajac z mestskej polície Prievidza.

Policajti okamžite zavolali chlapcovým rodičom. "Rodičia často neveria. Až keď im ukážeme zábery, uveria," hovorí Zajac.

Demolácie pribúdajú

Počet prípadov demolácie detských ihrísk pribúda. V tomto prípade školáci takmer odtrehli hojdačky priamo v centre mesta. To minulý rok vyčlenilo na opravy ihrísk 50 000 eur. "Stáva sa, že detské ihriská ničia aj tí, pre ktorých bolo určené," uviedol Vít Zajac z mestskej polície v Prievidzi.

Podľa polície sú mnohé deti pri ničení pod vplyvom alkoholu. "Pokiaľ si to desať až dvanásťročné vypije, nevie, čo pácha," hovorí odborník na liečbu závislostí Marián Daubner.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy