Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Panika v Handlovej. Muž láka školáčky do auta, varuje polícia
Zdielať na

Panika v Handlovej. Muž láka školáčky do auta, varuje polícia

HANDLOVÁ / Medzi ľuďmi v Handlovej (okres Prievidza) vypukla panika. V meste spozorovali muža, ktorý údajne láka malé školáčky do svojho auta. Jeho auto spozorovali aj mestskí policajti. Obyvateľov mesta vyzvali, aby boli opatrní.

Muža obyvatelia zaregistrovali v odľahlých lokalitách, kde sa pohybuje málo ľudí. Striehne predovšetkým na malé školáčky. Jednu z nich, štrnásťročné dievča, mal najskôr sledovať, potom pri nej zastavil a volal ho do auta. Dievča odmietlo.

O pár minút pri ňom zastavil opäť a znova ho pozýval do auta. Podľa reportéra Novín Pavla Čertíka si od dievčaťa pýtal telefónne číslo. To mu malo nadiktovať vymyslený kontakt. 

Mestskí policajti podľa našich informácií podozrivé auto naozaj videli. Okamžite rozposlali oznam všetkým školám. Žiadajú predovšetkým deti a ich rodičov, aby boli ostražití.

Pozrite si reportáž Pavla Čertíka:

Podobné prípady

Na Slovensku sa podobné prípady v minulosti už objavili. Policajti vo Vranove nad Topľou prijali na linke 158 hlásenie, v ktorom im rodič opísal hrôzu, ktorú prežila jeho desaťročná dcéra. Tú mali za bieleho dňa naháňať dvaja muži.

Pred štyrmi rokmi mala unášať dodávka ženy aj v Topoľčanoch. Podľa dostupných informácií sa malo jednať o obchodníkov s ľuďmi. Prípadom sa zaoberala polícia, ktoré preverovala výpovede dvoch dievčat. K fyzickému ani slovnému kontaktu ale ani raz nedošlo. 

Polícia vtedy trvala na tom, že fámy o únosoch z dodávky nie sú reálne a v meste vyvolávajú zbytočný strach a paniku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy