Jasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Búračka dvoch áut. Kto zaplatí haváriu v Handlovej?
Zdielať na
Krimi

Búračka dvoch áut. Kto zaplatí haváriu v Handlovej?

HANDLOVÁ / Tibora Šimoru z Handlovej nahnevalo konanie poisťovne. Stal sa totiž účastníkom dopravnej nehody. Do jeho auta narazila vodička, ktorá vychádzala z vedľajšej cesty.

Policajti uznali vinu vodičky. Na mieste jej dali blokovú pokutu, ktorú zaplatila. Tvrdí ale, že ona nehodu nespôsobila. Teraz Tiborovi poisťovňa pre jej vyhlásenie nechce preplatiť škodu.

"Nemám auto. Nemám peniaze na jeho opravu," sťažuje sa Tibor. Poisťovňa nechce účastníkovi nehody vyplatiť spôsobenú škodu.

"Nabúrala ma z boku. Išiel som pohlavnej, ona vychádzala z vedľajšej cesty a nedala mi prednosť. Vôbec sa nepozerala," opisuje situáciu Tibor.

"Pozerala som sa aj doprava, aj doľava. Z vrchu išlo auto, to som videla, ale jeho som nevidela," vraví údajná účastníčka nehody.

Po niekoľkých minútach dorazila na miesto nehody polícia. Tá určila za vinníčku vodičku, ktorá vychádzala z parkoviska. Dali jej pokutu.

"S pokutou súhlasila. Časť B vodička vlastnoručne podpísala," dodala Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

List z poisťovne

Tibor považoval celú kauzu za uzavretú. Na aute mal totálnu škodu a čakal na peniaze z povinného zmluvného poistenia vinníčky.

Z poisťovne mu ale prišiel list, z ktorého je zrejmé, že zaplatené nedostane. "Píše sa tam, že určujú aj ju, aj mňa za vinníka. Pritom ona nedala prednosť mne," rozhorčuje sa Tibor.

"Sme za to, že naša klientka vinníkom nehody nebola, nakoľko na mieste nehody sa nenachádza dopravné značenie. Platí tu teda pravidlo pravej ruky, ktoré v tomto prípade bolo porušené," uviedla Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB poisťovne.

Neoznačená cesta

"V strese som sa priznala, že som vinníčkou. Po chvíli som si uvedomila, že cesta nie je značená. Mala tom teda prednosť ja," dodáva údajná vinníčka nehody.

Tibor ale tvrdí, že on išiel po hlavnej a jasné to je zo značky, ktorá sa nachádza na začiatku sídliska.

Údajná vinníčka nehody ale oponuje, že v mieste, kde k nehode došlo, značky nie sú. Poškodená je teda ona. Podala sťažnosť aj na políciu. Tibor zase na poisťovňu.

"Sťažnosť sme vyhodnotili ako neopodstatnenú," dodala Antalová.

Poisťovňa sa počas vyšetrovania k prípadu vyjadrovať nechce. Hoci majú obaja autá rozbité, z poistiek nedostal ani jeden peniaze. Je možné, že celý prípad skončí na súde.

Nehoda, pri ktorej sú obaja vinníkmi:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy