Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Otto napálil do kamióna, nafúkal takmer 2,5 promile
Zdielať na

Otto napálil do kamióna, nafúkal takmer 2,5 promile

OKOČ / Takmer dve a pol promile nafúkal vodič Volkswagenu, ktorý vrazil do kamiónu na ceste medzi Okočou a Topoľníkmi (okres Dunajská Streda). Nehoda sa stala tesne pred obedom, o zvyškový alkohol tak nemohlo ísť.

Ottó sadil do svojho auta krát pred obedom, ten si mal dať u dcéry. Cestou ale stihol zdemolovať kamión a jeden mikrobus.

"Vyšiel predo mňa v zákrute s osobným autom. Zrazili sme sa a mňa to vyhodilo do Mercedesu," ozrejmuje vodička kamiónu.

"Keď sme prišli na miesto nehody, zranené osoby sa nachádzali mimo vozidiel. Tie sme zabezpečili protipožiarnymi opatreniami," ozrejmil Marián Kascstenics z Hasičského a záchranného zboru Veľký Meder.

"Ani ja, ani on sme sa nezranili, no chudák ten mladý, čo sme sa s ním ešte zrazili. Toho museli odviezť do nemocnice," dodala vodička kamiónu.

Dve a pol promile v krvi

Vodičovi Volkswagenu namerali policajti v dychu až takmer dve a pol promile. "On to vôbec neberie, že sa niečo stalo," dodala vodička.

Ottó sa tak bude zodpovedať nielen za zranenia a škody, ktoré spôsobil. "Polícia začala trestné stíhanie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Martina Kredatusová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Opitý Ottó vrazil do kamióna, ktorého odhodilo z cesty:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy