Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Poliak spadol z niekoľkometrovej výšky, pád z lešenia neprežil
Zdielať na
Krimi

Poliak spadol z niekoľkometrovej výšky, pád z lešenia neprežil

VRBOVÉ / Na Slovensko vycestoval za prácou, no domov sa už 44-ročný Poliak nevráti. Osudnými sa mu stali stavebné práce na obytnom dome vo Vrbovom (okres Piešťany). Z niekoľkometrovej výšky spadol z lešenia a utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Robotníkovi sa stala osudným chýbajúca vrchná tyč zo zábradlia.

Poliak vykonával spolu s ďalšími krajanmi stavebné práce na zatepľovaní paneláka vo Vrbovom. Zo zatiaľ presne nezistených príčin ale spadol z asi štvormetrovej výšky.

Podľa všetkého sa chcel rukou zachytiť o zábradlie na lešení, no siahol do prázdna, pretože kovová tyč na tom mieste chýbala.

Pád na hlavu a hrudník

Muž spadol na betón. Po páde zostal nehybne ležať. Jeho kolegovia okamžite zavolali záchranku, no lekári mu pomôcť nedokázali.

Podľa svedkov Poliak spadol na hrudník a hlavu. Presné príčiny úmrtia ale i to, či nešťastiu nepredchádzali zdravotné komplikácie určí nariadená pitva.

"Na základe záverov súdnej pitvy a prešetrením postupu bezpečnosti pri práci polícia ďalej vo veci rozhodne," uviedla trnavská krajská hovorkyňa Martina Kredatusová.

Prípadom sa už zaoberá polícia i inšpektorát práce. "Polícia vyšetruje úmrtie 44-ročného občana Poľska ako usmrtenie," dodala Kredatusová.

Poliak spadol z lešenia, neprežil, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy