Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šoférka zrazila ľudí na priechode, tí sa jej zastávajú
Zdielať na

Šoférka zrazila ľudí na priechode, tí sa jej zastávajú

HUMENNÉ / Sedemnásťročný Humenčan ratoval 63-ročnú ženu. Hovorí, že boli priamo na priechode pre chodcov, keď do nich narazilo auto. Podľa jeho slov žena za volantom sledovala manéver, ktorý na frekventovanej jednosmerke predvádzal vodič z iného okresu.

V čase zrážky prechádzal cez priechod aj 17-ročný Dominik. Vracal sa zo školy domov.

Žena vychádzala autom z vedľajšej cesty. Podľa Dominikových slov chaos nespôsobila ona, ale vodič na aute s vranovským evidenčným číslom. Mladík vraví, že sa na frekventovanej ceste otáčal v jednosmerke. "Je tam jednosmerka, on sa tam otáčal a ona dávala naňho pozor," vysvetľuje Dominik.

V nemocnici

Okrem Dominika bola na priechode aj jedna žena. Mladík sa ju snažil ochrániť. "Som sa snažil, keď do mňa ťukla, že ju chytím, som videl, že je staršia," opisuje Dominik. "Šesťdesiattriročná žena bola po príchode záchranárov pri vedomí. Tí ju ošetrili s poranením dolnej končatiny," povedal hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Po tom, ako záchranári staršiu ženu na mieste ošetrili, previezli ju do nemocnice. Vodič, ktorý sa podľa mladíkových slov o chaos postaral, z miesta odišiel. Svedkovia si zapamätali jeho evidenčné číslo. "Okolnosti ako aj miera zavinenia jednotlivých účastníkov budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Téme sa venuje redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy