Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kamión zrazil v Želovciach chodca, prechádzal mimo priechod
Zdielať na
Krimi

Kamión zrazil v Želovciach chodca, prechádzal mimo priechod

ŽELOVCE / Na ceste vyhasol život ďalšieho chodca. Päťdesiatpäťročný Gabriel zo Želovciach pri Veľkom Krtíši prechádzal cez cestu, z ľavej strany vošiel pod kolesá nákladného auta. Vážne zranenému mužovi nepomohla ani okamžitá pomoc záchranky, ktorá náhodou prechádzala okolo.

Gabriel po zrážke s nákladným autom ešte žil. Pomôcť sa mu najskôr snažili miestni obyvatelia, potom ho ešte dlhé minúty oživovali záchranári.

Príbuzní išli náhodou okolo

Aj napriek mimoriadne rozsiahlym vážnym zraneniam záchranári pokračovali v resuscituácii priamo v sanitke. Po viac ako pol hodine muž zomrel. jeho príbuzní prechádzali okolia miesta nehody náhodou v čase, keď zdravotníci bojovali o jeho život.

"Videla som, že niekomu dávajú prvú pomoc, potom som zbadala, že to je on," povedala príbuzná nebohého muža.

Mimo priechod

Gabriel prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov. Oblečený bol v tmavom, podľa svedkov nemal žiadne reflexné prvky. Vodič z Maďarska ho podľa vlastných slov vôbec nevidel.

Či mal chodec v sebe alkohol, bude zrejmé až po súdnej pitve. "U vodiča motorového vozidla alkohol zistený nebol. Vyšetrovateľ vo Veľkom Krtíši začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla policajná hovorkyňa banskobystrického kraja Andrea Petrovičová. 

Na mieste nehody bola reportérka Edita Hutková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy