Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Auto šoférovali tínedžeri, po dvoch haváriách skončili v potoku
Zdielať na

Auto šoférovali tínedžeri, po dvoch haváriách skončili v potoku

ČADCA / Štyria školáci z Kysúc si poriadne zavarili. Prevážali sa autom, ktoré zaevidovala policajná hliadka, pretože mu chýbala technická kontrola. Nasledovala policajná naháňačka s dvoma dopravnými nehodami. Muži zákona teraz zisťujú, kto z mladých Kysučanov riadil auto.

Chlapci frajerili v centre mesta Čadca v plnej premávke. Spolu s chlapcami sedelo v aute aj dievča. Kamera z kabíny kamióna zachytila divokú jazdu. Pri vchádzaní do križovatky obiehali stojace autá. Keď išli v protismere, takmer zrazili dvoch ľudí. Tí museli doslova ujsť z priechodu pre chodcov. 

" V 14., 15. roku života máme potrebu sa vyrovnať svojím správaním dospelým," vysvetľuje psychológ František Skokan.

Bez skúseností

"Skutočnosť, kto zo štvorice tínedžerov viedol vozidlo, je predmetom ďalšieho vyšetrovania," informuje hovorkyňa policajného zboru Janka Balogová.

Isté je, že ten, kto šoféroval, nemal vodičský preukaz a skúsenosti na mokrej ceste. Do križovatky išiel rýchlo, nevybral zákrutu a narazil do auta, ktoré čakalo v kolóne. V pätách mal policajnú hliadku.

"Objavia sa policajti, v tom momente sa chovajú skratovo. Nevie, čo má urobiť," myslí si Skokan.

Zastavil ich strom

To ešte nebol koniec. Prešli mestom. Pokračovali úzkymi cestami. Pri nebezpečnej jazde ich nakoniec zastavil strom. "Pri nehode boli zranené 4 osoby," povedala hovorkyňa HaZZ Miroslava Ondrichová.

Najhoršie dopadol 14-ročný chlapec, ktorý sa zranil ťažko. Vyšetrovateľ  začal trestné stíhanie za prečiny ublíženia na zdraví a neoprávneného používania cudzieho auta.

Pozrite si reportáž redaktorky Ivety Marešovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy