Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Bratislavskej Dúbravke sa strieľalo. Policajti naháňali autičkára
Zdielať na
Krimi

V Bratislavskej Dúbravke sa strieľalo. Policajti naháňali autičkára

BRATISLAVA / V bratislavskej Dúbravke sa strieľalo. Policajti tu naháňali muža, ktorý z parkoviska ukradol auto. Keď 37-ročného Michala zadržali, zistili, že ide o známu firmu. Mužovi teraz hrozia tri roky väzenia.

Ku krádeži došlo v utorok nadránom neďaleko Bagarovej ulice v bratislavskej mestskej časti Dúbravka.

Podozrivý muž si podľa polície ešte pred treťou hodinou vyhliadol zaparkovaný Volkswagen Caddy. Krádežou spôsobil škodu 18-tisíc eur.

Na aute pomocou rôzneho náradia odstránil zabezpečenie, naštartoval ho a následne odišiel smerom ku križovatke s ulicou J. Alexyho.

Policajná naháňačka

Kriminálka ho ale spozorovala a prenasledovala až po výjazd na diaľnicu D2, kde sa do akcie zapojila aj ďalšia policajná hliadka. Páchateľ auto obrátil a vysokou rýchlosťou smeroval k domu kultúry v Dúbravke, kde prešiel cez parkovisko a trávu až na chodník, na ktorom nechal ukradnuté auto a dal sa na útek.

Jeden z policajtov ho začal prenasledovať. "Na opakované výzvy menovaný nereagoval a v úteku pokračoval, preto s prihliadnutím na okolnosti ako aj z dôvodu zabránenia úteku prenasledovanej osoby boli použité v súlade so zákonom varovné výstrely," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Ako na divokom západe

Jeden z obyvateľov neďalekého paneláku si všimol, že pri zásahu bolo asi šesť PMJ-čkarov a takmer desať policajných kukláčov. Zadržanie páchateľa podľa neho vyzeralo ako z akčného filmu.

"V noci ma zobudila streľba ako na divokom západe, takých šesť, sedem rán možno aj,"
hovorí.

Polícia voči unikajúcemu mužovi použila donucovacie prostriedky a zadržala ho. Pri zásahu sa nikto nezranil.

Tri roky

Pri lustrácii policajti zistili, že podozrivý muž v priebehu posledných dvoch rokov spáchal rovnaký trestný čin a bol aj odsúdený.
 
"Na podklade dôkaznej situácie bol 37-ročný Michal B. z okresu Nitra povereným príslušníkom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV obvinený z trestného činu krádeže a umiestnený v cele policajného zaistenia," informoval Szeiff.

Polícia prípad vyšetruje v takzvanom super rýchlom konaní. Obvinenému mužovi hrozí pre krádež väzenie až na tri roky.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy