Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia na Silvestra. Peter (†26) vypadol z okna
Zdielať na

Tragédia na Silvestra. Peter (†26) vypadol z okna

ŠAĽA / Dvadsaťšesťročný profesionálny hasič zomrel po páde z okna na dvanástom poschodí. Tragédia sa stala na sídlisku v Šali. Peter bol v tom čase mimo služby a zrejme si na život siahol sám.

Mladík mal priepustku z nemocnice, kam ho prišla vyzdvihnúť rodina. Cestou im povedal, že musí ísť po niečo ku kamarátovi do jedného zo šalianskych panelákov.

Otvorené okno

V aute na Petra čakala mama, brat i priateľka. Keď sa nevracal, začali mať strach. Zrazu počuli buchnutie a keď mama obišla panelák, našla syna nehybne ležať na zemi.

Peter vypadol z okna, ktoré bolo otvorené v chodbe na 12. poschodí. Našli tam aj jeho bundu.

Napriek okamžitej pomoci rodiny a záchranárov pád neprežil.

Profesionálny hasič

Peter pracoval ako profesionálny hasič v Šali. Momentálne mal zdravotné problémy, a preto bol v nemocnici. Rodina ho prišla vyzdvihnúť len na pár hodín.

"Môžem potvrdiť, že ide o príslušníka hasičského a záchranného zboru, ktorý slúžil na hasičskej stanici v Šali. V čase, keď došlo k tragédií, bol mimo služby," potvrdil hovorca hasičov v Nitre Viliam Pánsky.

Okolnosti Petrovej smrti vyšetruje polícia. Všetko ale naznačuje, že si na život siahol sám. "Aby bolo možné vylúčiť cudzie zavinenie, polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uviedla nitrianska krajská hovorkyňa Renáta Čuháková.

Peter vypadol z okna, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy