Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mariánovi vzali vodičák, ako skladníkovi mu hrozí výpoveď
Zdielať na

Mariánovi vzali vodičák, ako skladníkovi mu hrozí výpoveď

BRATISLAVA / V obľúbenej rubrike Ako to nespackať na vaše otázky odpovedá policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Mariánovi policajti zadržali vodičák, teda má zákaz činnosti viesť motorové vozidlo. Pre túto nepríjemnosti pravdepodobne príde aj o prácu skladníka v súkromnej firme.

"Zamestnávateľ mi povedal, že ten zákaz sa vzťahuje aj na obsluhu vysokozdvižných vozíkov. Nerozumiem, že prečo, veď ten sklad je uzavretý a na súkromnom pozemku," pýta sa Marián.

"Ak vám bol uložený trest zákazu činnosti alebo sankcia zákazu činnosti spočívajúca v zákaze vedenia motorových vozidiel, tak tento trest alebo táto sankcia sa vzťahuje na vedenie všetkých motorových vozidiel, medzi ktoré patria aj motorové vysokozdvižné vozíky," tvrdí policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Policajné zbrane

Aj policajt je len človek a občas si potrebuje odskočiť. Erik si myslí, že policajti by nemali s nabitou zbraňou chodiť do obchodov. "Majú na nosenie na takýchto miestach právo? Videl som policajta, ktorý mal plné ruky nakúpených vecí a zbraň na opasku. Šikovný zlodej by mu ju mohol zobrať," myslí si Erik.

"Policajt je nielen v službe, ale aj mimo služby, povinný vykonať služobný zákrok a zároveň je oprávnený použiť zbraň podľa zákona o Policajnom zbore, pričom pri nosení služobnej rovnošaty v službe sa zbraň nosí neskrytým spôsobom. Príslušník Policajného zboru je za túto zbraň zodpovedný a nemôže ju ponechať bez dohľadu," vysvetľuje Ábel.

Sedačka v dodávke

"Ako to je s autosedačkami v dodávke. Môj muž má trojmiestnu dodávku. Môže v nej voziť naše deti do škôlky," pýta sa čitateľka.

"Na sedadle Vášho vozidla kategórie N1, kde patrí aj dodávka Peugeot Boxer s celkovou hmotnosťou do 3 500 kilogramov, ktoré je vybavené bezpečnostným pásom sa môže prepravovať dieťa s výškou menšou než 150 centimetrov za podmienky, že musí byť toto sedadlo vybavené schválenou detskou autosedačkou, vhodnou pre dieťa podľa jeho hmotnostnej kategórie, pričom autosedačka musí byť umiestnená v smere jazdy," tvrdí Ábel.

Pozrite si reportáž redaktora Juraja Hajdina:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy