Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nadrogovaný zlodej unikal pred políciou, na diaľnici vyskočil z auta
Zdielať na
Krimi

Nadrogovaný zlodej unikal pred políciou, na diaľnici vyskočil z auta

BRATISLAVA / Dvaja muži, ktorých naháňala polícia na diaľnici D1 v smere do Senca, sú podozriví z vykradnutia rodinného domu v Rakúsku. Odtiaľ utekali až za Bratislavu. Pozrite si autentický záznam.

Podozriví muži unikali polícii na diaľnici D1. Slovenská strana okamžite dostala informáciu od Rakúšanov, čo sa stalo a v akom aute unikali. Keď vozidlo všimla pohotovostná motorizovaná jednotka vydali sa za ním.

Varovné výstrely

"Na opakované výzvy na zastavenie vodič nereagoval a aj naďalej vysokou rýchlosťou unikal smerom na Trnavu," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.

Vodič kľučkoval pomedzi autá a miestami išiel viac ako 200-kilometrovou rýchlosťou. Ohrozoval desiatky ďalších vodičov.

Nakoniec svoju divokú jazdu nezvládol a nabúral do pred ním stojaceho auta v kolóne. Tridsaťtriročný vodič sa odmietol vzdať, preskočil betónovú zátarasu a cez niekoľko diaľničných pruhov utiekol na pole.

Zastavili premávku na diaľnici

Policajti sa vydali za ním, dvakrát vystrelili do vzduchu. Keď viedli policajti zadržaného muža späť z pola, museli dopravu na diaľnici zastaviť. Skúška na alkohol dopadla negatívne. Výsledky z vyšetrenia moču ale ukázali, že 33-ročný vodič unikal pred políciou pod vplyvom drog.

"Lekárske vyšetrenie preukázalo prítomnosť metamfetamínu a amfetamínu v moči," dodal policajný hovorca.

Obaja muži skončili v putách a momentálne sú v policajnej cele. Vodič je obvinený z trestného činu šoférovania pod vplyvom návykovej látky. V Rakúsku hrozí obom mužom za vykradnutie domu pobyt za mrežami.

Pozrite si autentický záznam z akcie:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy