Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Odsúdení policajti: Päť rokov za kartón šampanského
Zdielať na

Odsúdení policajti: Päť rokov za kartón šampanského

PEZINOK / Policajti si vzali úplatok kartón šampanského, dostali päť rokov natvrdo. Takýto trest vymeral senát Špecializovaného trestného súdu dvom policajtom z bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky.

V auguste 2013 hliadkujúci policajti videli prechádzať auto na červenú na Vajnorskej ulici. Vodiča zastavili, no a namiesto pokuty žiadali od vodiča nakoniec netradičný úplatok.

Za prehliadnutie priestupku mal byť v tomto prípade poltucet lepšieho šampanského. "Od vodiča požadovali úplatok vo forme kartónu šampanského de luxe za to, že zistený priestupok riadne nezadokumentujú a nechajú ho pokračovať v jazde bez uloženia sankcie. Úplatok im mal doniesť po telefonickom zavolaní," zaznelo v súdnej sieni z úst sudcu.

Na súd neprišli

Dvaja policajti z bratislavskej pohotovostnej motorizovnej jednotky, obžalovaní z prijímania úplatku a znežitia právomoci verejného činiteľa, si na súd neprišli vypočuť rozsudok.

Policajti sa v minulosti pred súdom bránili, že sú nevinní a ku skutku sa nepriznali. Aj preto sudca pri vynesení rozsudku nemal možnosť uvažovať o miernejsom treste. Veliteľ hliadky dostal 5 rokov a dva mesiace a jeho kolega 5-ročný trest.

Rozsudok nie je právoplatný

"Súd obom obžalovaným uložil zákaz činnosti vykonávať povolanie, ktoré súvisí s právomocami verejného činiteľa na dobu 5 rokov," povedala hovorkyňa Špecializovaného trestnoho súdu Katarína Kudjaková.  Po vynesení prísneho trestu do reči veľmi nebolo právnym zástupcom obžalovaných policajtov.

Rozsudok ešte nie je právoplatný, obžalovaní sa majú možnosť ešte odvolať na Najvyšší súd.

Téme sa venuje redaktor Richard Bolješik:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy