Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zdravotná sestra obchodovala s posudkami, predávala ich za 50 eur
Zdielať na
Krimi

Zdravotná sestra obchodovala s posudkami, predávala ich za 50 eur

BRATISLAVA/KOŠICE / Na štúdium na Slovensku potrebuje cudzinec posudok od lekára. Zdravotná sestra z Košíc s takýmito posudkami obchodovala. Vybavila tak bezproblémové štúdium na Slovensku minimálne 15 cudzincom.

Zdravotná sestra predávala za 50 eur zdravotné posudky 26-ročnému izraelskému študentovi Sarimu, ktorý ich posúval ďalej. Vypýtal si za to ale 280 eur. Spoločne tak predali posudky minimálne 15 študentom lekárskej fakulty.

"Vyšetrovateľ ešte v máji tohto roku obvinil 57-ročnú zdravotnú sestru z prijímania úplatku, prevádzačstva a falšovania verejnej listiny. Rovnako tak obvinil aj 26-ročného izraelského študenta Sariho, ktorého navyše obvinil z podplácania," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Falošné posudky

Falošné posudky slúžili študentom ako doklad pre cudzineckú políciu, kde ich museli predložiť, pretože ako zahraniční študenti potrebujú mať potvrdenie od lekára, že netrpia chorobou ohrozujúcou verejné zdravie. Na základe toho následne získajú od polície povolenie na štúdium.

Študentov, ktorí predložili falošné posudky, čaká návšteva lekára, ktorý ich vyšetrí. Ak budú v poriadku, vydá im pravý doklad.

Obvineným hrozí dva až päť rokov za mrežami. Stíhaní sú na slobode.

Zdravotná sestra obchodovala s potvrdeniami od lekára, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy