Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Strach o autá v Prievidzi, za posledné týždne ich zhorelo už jedenásť
Zdielať na

Strach o autá v Prievidzi, za posledné týždne ich zhorelo už jedenásť

PRIEVIDZA / Ľudia v Prievidzi majú strach o svoje autá. V meste s najväčšou pravdepodobnosťou vyčíňa pyroman. V poslednom období plamene zničili 11 áut. Všetky prípady vyzerajú navlas rovnako. Autá nehoria podnikateľom či problémovým osobám, ale obyčajným ľuďom.

"Zobudili ma susedia, nevedel som, čo sa deje. V polospánku som vyšiel von. Pozerám, že horí moje auto," hovorí majiteľ zhoreného auta.

Jeho auto polial podpaľač krátko pred štvrtou v noci. "Po príchode na miesto udalosti bol spozorovaný požiar v prednej časti Škoda Octavia, následne sálavým teplom bolo poškodené vozidlo Daewo," uviedol zisťovateľ príčin požiaru Marek Horváth.

Do tla zhorelo 11 áut

V Prievidzi v krátkom čase zničil oheň jedenásť áut. Všetky má na svedomí neznámy podpaľač.

"Auto bolo pravdepodobne zapálené úmyselne. Škoda bola vyčíslená na 6 000 eur," uviedol hovorca trenčianskych krajských policajtov Pavol Kudlička.

Pred dvomi týždňami zhoreli na najväčšom prievidzskom sídlisku tri autá. Pár dní na to zhoreli ďalšie dve. "Policajti tu našli nejaké fľašky z benzínových čističov. Asi to niekto polial a podpálil," tvrdil vtedy majiteľ jedného zo zhorených áut.

Pyroman alebo pyrofil

Podľa informácií TV JOJ najpravdepodobnejšou verziou je, že v meste úraduje pyroman. "Pyroman opakovane zakladá požiare, bez nejakého úmyslu. Vie, že koná deštruktívne, ale nedokáže svoje konanie ovládať," opisuje chorobu primárka Psychiatrického oddelenia nemocnice Bojnice Darina Hrabovská.

"Je ešte pyrofília, to je uspokojenie z ohňa," dodala Hrabovská. Policajti po páchateľovi pátrajú. Majitelia zhorených áut sú nešťastní.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy