Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Jozefova rodina je zdrvená. Nechápe, prečo otec odpojil syna od ventilácie
Zdielať na
Krimi

Jozefova rodina je zdrvená. Nechápe, prečo otec odpojil syna od ventilácie

POPRAD / Prípad eutanázie pod Tatrami má pokračovanie. Krajský súd poslal do väzby Jozefa, ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Podľa polície mal odpojiť svojho ťažko chorého syna od ventilácie. Tá udržiavala Dominika pri živote.

"Musel mať nejaký skrat alebo niečo. Ako poznám brata, svojmu synovi by neublížil v žiadnom prípade," hovorí Jozefova sestra. "Všetci ho mali veľmi radi," dodáva.

Prečo?

Aj v Jozefovej rodine sa všetci pýtajú, prečo a čo sa mohlo stať. Muž sa so svojou manželkou vzorne o syna starali celých 24 rokov. Ťažko postihnutý Dominik potreboval nepretržitú starostlivosť, ktorú mu obaja rodičia poskytovali.

"Neustále museli byť v strehu. Vo dne i v noci. Brat ale robil, niekedy aj 24 hodín, takže švagriná bola na chlapca sama," spomína Jozefova sestra.

Rodičia to nemali jednoduché. Dominik totiž prestával hocikedy dýchať, no vždy ho zachránili.

Malá srdcová vada

Chlapec sa narodil s malou srdcovou vadou, no inak bol živé a zdravé bábätko. Keď mal osem mesiacov podstúpil operáciu srdca, no z nemocnice si ho už mama priviezla iného.

"Stala sa obrovská, obrovská chyba. Buď im spadol, alebo bol v kóme dlhšie ako mal byť a bunky mu odumreli. Bol stuhnutý, tvrdý, ani ohnúť sa nevedel. Na nič nereagoval," spomína teta.

Rodičia pátrali po tom, čo sa v nemocnici stalo, no odpovede sa nikdy nedočkali. Keďže sú veriaci, modlili sa zaňho každý deň. Do ústavu syna ale napriek jeho vážnemu stavu dať odmietli.

Mama sa zrútila

Pred pár dňami sa ale Dominikova mama psychicky zrútila. Skončila v nemocnici. Jozef zostal na všetko sám.

Prečo odpojil vzduchovú ventiláciu svojmu synovi zatiaľ nikto nevie. K činu sa ale priznal. "Povedal, že pred dvoma hodinami ho odpojil," hovorí Jozefov sused. Povedal to susedovi, dispečérke i záchranárom.

Polícia muža obvinila "z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za čo mu hrozí trest na 20 až 25 rokov," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Jozefova rodina je zdrvená, pozrite si rozhovor s mužovou sestrou:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy