Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Kauza rozštvrteného muža: Máriu (24) obvinili zo spolupáchateľstva
Zdielať na

Kauza rozštvrteného muža: Máriu (24) obvinili zo spolupáchateľstva

BRATISLAVA / V prípade brutálnej vraždy 44-ročného Maroša z Bratislavy z júna tohto roka nastal zvrat. Policajti pred troma mesiacmi informovali, že zadržali podozrivého. Informácie televízie JOJ, že v prípade figuruje aj žena, potvrdiť vtedy odmietli. Po niekoľkomesačnom mlčaní polícia teraz tvrdí, že aj žena sa mala na vražde podieľať.

K vražde došlo 1. júna v dome na Miletičovej ulici v Bratislave. Dvadsaťštyriročná Mária a tridsaťročný Dušan na miesto podľa policajtov vylákali ničnetušiaceho Maroša pod zámienkou sexu.

Mária podľa polície v pivnici poskytovala Marošovi orálny sex. Počas neho z úkrytu vyšiel Dušan a na muža zaútočil nožom a sekáčom na mäso.

Stopäťdesiatdva rán

Maroš mal na tele 152 bodných a rezných rán. Podľa polície Mária pri útoku asistovala. Následne mala dvojica telo spolu naporciovať na deväť častí a rozhádzať v lesnom poraste.

Policajti v utorok Máriu zadržali a vzápätí ju i obvinili. "Vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného formou spolupáchateľstva 24-ročnú Máriu R. z Bratislavy," potvrdila bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Motív neznámy

Policajti pritom na tlačovej konferencii ešte v júni informovali verejnosť, že sa im podarilo odhaliť, zadržať a obviniť podozrivého z vraždy. "Obvinený spolupracuje a ku skutku sa v plnej miere priznal," uviedla vtedy vyšetrovateľka Ľubica Bojarová.

Motív vraždy policajti odmietli uviesť. Mlčali aj o prípadných ďalších podozrivých.

Obvinená Mária

Televízii JOJ sa ale zo zdroja blízkeho vyšetrovaniu podarilo zistiť, že do prípadu má byť zapletená aj Mária, ktorá mala telo Maroša minimálne porciovať a pomáhať s odstraňovaním pozostatkov v blízkosti Prístavného mostu.

Mária bola na slobode tri mesiace. Podľa oficiálnych informácii to vyzeralo, že prípad je uzavretý.

Obvinený Dušan totiž skončil po rozhodnutí súdu vo väzbe.

Tri mesiace práce

Polícia svoje konanie obhajuje tým, že tri mesiace museli proti žene zhromažďovať dôkazy a vypočúvať svedkov, aby mali dostatočné množstvo podkladov na jej obvinenie. Hovorca polície až v stredu potvrdil, že muži zákona pracovali s verziou, že páchateľov bolo niekoľko.

Mária už je v rukách polície, pozrite si reportáž:

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre deti a maloletých divákov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy