Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Norma (7) skočila rovno pod auto, vodič sa po nehode dostal do konfliktu
Zdielať na
Krimi

Norma (7) skočila rovno pod auto, vodič sa po nehode dostal do konfliktu

TRHOVIŠTE / Iba sedemročné dievčatko takmer stála život zrážka s osobným autom. V obci Trhovište (okres Michalovce) vraj vodičovi náhle vbehla do cesty. Nedokázal vôbec nič urobiť. Na mieste nešťastia sa zakrátko ocitla veľká skupina rozvášnených osadníkov, kvôli ktorým muselo zasahovať viacero policajtov.

Dievčatko vraj chcelo prebehnúť z jednej strany cesty na druhú. V tom ho ale zachytil vodič osobného auta.

Sedemročná Norma išla práve z obchodu a cestu si chcela skrátiť mimo priechodu pre chodcov. Vletela ale rovno do dráhy vodičovi, ktorý už zrážke zabrániť nedokázal.

"Spoza prednej časti stojaceho nákladného vozidla vodičovi náhle vbehla do jazdnej dráhy chodkyňa," potvrdila košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Pod autom

Po náraze zostala nehybne ležať pod autom a vraj vôbec nekomunikovala. "Ležala na zemi a nehovorila nič. Sesternica ju vytiahla spod auta a vodič, čo ju zabil začal utekať," hovorí jeden z osadníkov. Okamžite na miesto prišla záchranka i niekoľko osadníkov.

Vodiča podľa zistení televízie JOJ napadol palicou jeden z príbuzných dievčatka. Zaútočiť mal i na očitého svedka nehody. Emócie osadníkov museli krotiť policajti.

"Muž sa najskôr slovne vyhrážal zabitím, vulgárne nadával a potom aj fyzicky napadol 51-ročného muža," dodal Mésarová.

Norma skončila s vážnymi zraneniami v nemocnici. "Mladá pacientka bola privezená do nemocnice s poranením hlavy a mozgu. Jej stav je vážny, ale stabilizovaný," uviedol hovorca Siete nemocníc tomáš Kráľ.

Znalec z odboru

Prípadom sa už zaoberá polícia. "Do trestného konania bude pribratý znalec z odboru cestnej dopravy ako aj znalec z odboru zdravotníctva," dodal Mésarová.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Samotnému trestu sa ale zrejme nevyhne 25 ročný muž, ktorý vodičovi spôsobil nemalé zranenie.

"Podľa predbežnej lekárskej správy napadnutý muž utrpel zlomeninu ruky s dobou liečenia v trvaní minimálne 10 dní. V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva," uzavrela Mésarová.

Dievčatko vbehlo rovno pod kolesá idúceho auta, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy