Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vivien (16) a Erika (15) utiekli z liečebne v Kremnici, rodinám sa neozvali
Zdielať na

Vivien (16) a Erika (15) utiekli z liečebne v Kremnici, rodinám sa neozvali

KREMNICA/BRATISLAVA / Polícia už niekoľko dní pátra po dvoch dievčatách, ktoré ušli z liečebne v Kremnici. Pravdepodobne majú namierené do Bratislavy. Rodina a polícia žiada o pomoc.

Dievčatá ušli z kremnickej liečebne v sobotu podvečer. Polícia neskôr zistila, že ich videli stopovať neďaleko rýchlostnej cesty R1 v smere na Nitru a Bratislavu.

"Polícia v Kremnici prijala oznámenie o úteku dvoch pacientov z tamojšej psychiatrickej liečebne," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Andrea Petrovičová.

Neozvali sa

Vivien Csornaiová z Hamuliakova má 16 rokov a v liečebni strávila viac ako mesiac pre poruchy stravovania. Už o pár dní sa mala vrátiť do školy. "V škole bolo všetko v poriadku. Tam problém nevidím, s triednou sme komunikovali a očakávali ju po prepustení," uviedla matka Vivien Melinda Šarkozy.

V liečebni sa Vivien zoznámila s Bratislavčankou Erikou Ághovou, ktorá len v pondelok oslávila 15. narodeniny. Obe dievčatá sa vraj nikomu z blízkych neozvali. Rodina prosí o pomoc pri pátraní. "V našej rodine sa to nestalo, ale u tej druhej Eriky sa to stalo už niekoľkokrát," dodala matka Vivien.

V okolí Bratislavy

Rodina si myslí, že nezvestné dievčatá by sa mohli nachádzať v okolí Bratislavy. Jedna z nich pochádza z mestskej časti Vrakuňa. Vivien podľa informácií TV JOJ berie lieky proti nechutenstvu a antidepresíva. Z liečebne ale obe dievčatá odišli bez vecí. "Nemala nič. Ani doklady, ani peniaze, ani mobil," dodáva Melinda Šarkozy.

Vivien meria 172 centimetrov, váži 56 kilogramov. Má hnedé vlasy a hnedé oči. Oblečenú mala šedú mikinu a tepláky rovnakej farby. Poznávacím znamením môžu byť aj tetovania. Na chrbte má krídlo, na predlaktí korunku.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy