Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V lese pri Ubli zadržali Arménov, neoprávnene prekročili našu hranicu
Zdielať na

V lese pri Ubli zadržali Arménov, neoprávnene prekročili našu hranicu

SNINA/SOBRANCE / V lese pri obci Ubľa (okr. Snina) na východe Slovenska zadržali štyroch Arménov. Tí neoprávnene prekročili naše hranice.

Kamery, ktoré monitorujú vonkajšiu hranicu s Ukrajinou, zaznamenali v sobotu krátko po polnoci nedovolené prekročenie ukrajinsko-slovenskej hranice neznámymi osobami.

"Policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance následne zadržali v lese pri Ubli štyroch Arménov," informovala hovorkyňa riaditeľstva Agnesa Kopernická.

Cudzincov predviedli na oddelenie, aby zistili ich totožnosť.

Neoprávnené prekročenie

Keďže ale prekročili hranicu neoprávnene, mimo hraničný priechod, a na našom území sa zdržiavali neoprávnene, všetci boli administratívne vyhostení.

Zvykli si

Ľudia bývajúci v slovensko-ukrajinskom pohraničí sú na migrantov zvyknutí. Ešte pred vstupom do Schengenu ich prichádzali tisícky.

Vďaka prísnemu zabezpečeniu hranice sa ich počet postupne znižoval na stovky. Pochopiť ich vedia hlavne starší. "Kto má srdce, tak by ich vzal. Kto to nezažije, nepochopí," hovorí obyvateľka pohraničia Júlia.

Štatistiky hovoria, že za prvý polrok k nám cez slovensko-ukrajinskú hranicu prišlo približne 70 migrantov. Iba 10 percent z nich však na Slovensku aj zostalo.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy