Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Róbert, obvinený z vraždy Mareka vo Vrbovom, zostáva vo väzbe
Zdielať na
Krimi

Róbert, obvinený z vraždy Mareka vo Vrbovom, zostáva vo väzbe

TRNAVA / Tridsaťštyriročný Róbert, ktorý je obvinený z piatkovej vraždy vo Vrbovom (okres Piešťany) zostáva za mrežami. Rozhodol o tom Okresný súd v Trnave.

Róbert čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Spolu s maloletým synom (13) podľa polície v noci zo štvrtka na piatok na Slovanskej ulici vo Vrbovom napadol 23-ročného Mareka.

Obvinený sa postavil v pondelok pred súd. Neverejné zasadnutie trvalo približne hodinu. Po ďalších 60 minútach vyriekla sudkyňa verdikt.

Vyšetrovanie je na začiatku

Údajný páchateľ putoval z cely policajného vyšetrovania priamo do vyšetrovacej väzby.

Prokuratúra prípad zatiaľ nekomentuje. Pripustila ale, že vyšetrovanie je na začiatku. Klasifikácia skutku sa tak môže zmeniť.

"Je predčasné rozprávať o tom, či tá právna klasifikácia je správna alebo nesprávna. Môže to byť v rámci dokazovania ešte celkom inak," uviedol Róbertov obhajca Imrich Hrebíček.

Závažný zločin

"Tridsaťštyriročný muž je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného spolupáchateľstvom s maloletou osobou," dodala trnavská krajská hovorkyňa Mária Linkešová.

Trinásťročného chlapca, ktorý sa na útoku mal podieľať, pre nízky vek stíhať nemôžu. jeho otec mal podľa informácii televízie JOJ vyšetrovateľovi tvrdiť, že si na okolnosti skutku nepamätá. Róbert mal svojho syna vychovávať sám. Po jeho zadržaní zostáva chlapec v rukách odborníkov.

Poranenia hlavy

Marek pri útoku utrpel poranenia hlavy, ktorým pri prevoze do piešťanskej nemocnice podľahol. Keď polícia niekoľko hodín po čine podozrivého zadržala, dychovou skúškou mu namerali 1,21 promile alkoholu v krvi.

Obvinenému z vraždy hrozí trest pätnásť až dvadsať rokov za mrežami. Polícia vypočula aj maloletú osobu.

Polícia v sobotu uviedla, že Mareka napadol Róbert aj so svojim synom. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy