Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Po nehode pri Spišskej Novej Vsi začalo horieť auto, posádka utiekla
Zdielať na

Po nehode pri Spišskej Novej Vsi začalo horieť auto, posádka utiekla

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Auto v priekope pri ceste, stopy po šmyku a plamene šíriace sa z vozidla. Na dramatickosti tejto nehody pridalo aj podozrenie, že v horiacom aute sú ľudia. Na ceste totiž okrem okoloidúcich vodičov nebol nik iný.

Bezpečnostné zložky k horiacemu autu medzi obcami Odorín a Jamník zavolal mliekar, ktorý išiel práve okolo. Pri aute sa nikto nenachádzal. Či bol niekto vo vnútri, to bola na začiatku nezodpovedaná otázka.

"Po príchode na miesto už bolo vozidlo vo vysokom štádiu horenia. Pri hasení sme nasadili vysoký tlak," uviedol veliteľ hasičov zo Spišskej Novej Vsi Slavomír Ivančo.

Plamene šľahali do výšky niekoľkých metrov. Auto horelo ako fakľa. Podľa svedkov boli plamene najprv iba v kabíne auta. odtiaľ sa rozšírili aj k motorovej časti. Profesionáli ich za pár minút skrotili pomocou hasiacej peny.

Záhadné auto

"Prvotným prieskumom sme zistili, že v aute sa nenachádza nikto. Súbežne sme previedli prieskum okolia. Ani tam sme nikoho nenašli," upresnil Slavomír Ivančo.

Záhadné auto bez vodiča a posádky malo poľské evidenčné čísla. Šmyky na ceste naznačujú, že vodič s ním nezvládol zákrutu. Bokom preletel z protismeru krížom cez cestu a skončil v priekope.

Blízke pole prehľadával psovod so služobným psom. No nikoho tam nenašiel. Policajti pomocou svojich poľských kolegov zisťovali majiteľa auta. Na mieste nehody sa hovorilo aj o tom, že je malá pravdepodobnosť, žeby požiar vznikol následkom nehody. Príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia.

Auto z požičovne

"Polícia už stotožnila posádku vozidla a podľa doterajších zistení bolo auto požičané z autopožičovne," uviedla hovorkyňa Krajskej polície v Košiciach Jana Mésarová.

V aute boli dvaja mladíci z okolia Starej Ľubovne a žena zo Spišskonovoveského okresu. Prečo si však po nehode nesplnili zákonom dané povinnosti účastníka dopravnej nehody a kto z nich šoféroval, zatiaľ nie je jasné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy