Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pracovníka piešťanskej firmy zavalilo oceľové rameno, zomrel
Zdielať na
Krimi

Pracovníka piešťanskej firmy zavalilo oceľové rameno, zomrel

PIEŠŤANY / Pri práci v strojárskej firme v Piešťanoch zasiahlo pracovníka ťažké oceľové rameno. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári. K nešťastiu prišlo krátko pred desiatou hodinou dopoludnia.

Štyridsaťjedenročný Peter pracoval v strojárenskom podniku na Vrbovskej ceste ako zvárač. Počas práce na neho z dosiaľ nezistených príčin padlo asi dvojtonové rameno od stroja, na ktorom pracoval a zasiahlo ho do hrudníka. Kolegovia sa mu rýchlo snažili pomôcť a volali pomoc.

K zranenému mužovi ihneď privolali záchranárov. Neskôr na miesto dorazili aj leteckí záchranári. Štyridsaťjedenročnému mužovi sa aj napriek veľkému úsiliu už pomôcť nedalo.

Poškodené zariadenie

"Záchranári ho niekoľko desiatok minút oživovali. Muž utrpel devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol," informuje hovorca OS Boris Chmel.

Robotník utrpel veľmi rozsiahle a ťažké vnútorné zranenia. O príčine pádu  oceľového ramena sa zatiaľ nedá hovoriť, predpokladá sa, že mohlo byť poškodené závesné zariadenie. Na mieste okrem záchranárov a policajtov zasahovali aj hasiči.

"Na mieste udalosti bola polícia, vykonala prvotné úkony a zisťuje, za akých okolností k usmrteniu muža došlo," dodáva hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Čo sa presne na mieste stalo, zisťuje polícia, ako aj inšpektorát práce.

Na mieste bola redaktorka Silvia Bartoňová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy