Skoro jasno
17°
Bratislava
Robotníka privalil v kameňolome nakladač, neprežil
Zdielať na
Krimi

Robotníka privalil v kameňolome nakladač, neprežil

STRÁŽOVSKÉ VRCHY / V Strážovských vrchoch sa stala tragédia. V kameňolome za obcou Belušské Slatiny prišiel o život 51-ročný robotník. Muža podľa informácií polície privalil niekoľko desiatok ton vážiaci nakladač.

K tragédii v kameňolome medzi obcami Belušské Slatiny a Mojtín došlo približne o 11:00 hodine. Z dosiaľ nezistených príčin sa 35 tón vážiaci nakladač zrútil asi z 10-metrového svahu.

Zrovnal so sebou aj unimobunku postavenú na kraji zrázu. Vo vnútri sa nachádzal jeden zo zamestnancov. Kým vodič ťažkého vozidla stihol z kabíny vyskočiť a zachrániť si tým život, nič netušiaci muž v unimobunke nemal šancu reagovať.

Nehybné telo

Po zrútení celého kolosu zostal nehybne ležať v ruinách. Do kameňolomu okamžite vyrazili všetky záchranné zložky vrátane vrtuľníka. Záchranárom sa 50-ročného robotníka nepodarilo oživiť.

"Na mieste udalosti zasahoval vrtuľník, ktorého posádka sa ešte snažila 51-ročného muža niekoľko desiatok minút resuscitovať, no žiaľ neúspešne,“ informuje hovorca záchraniek Boris Chmel.

Prevrátený bager museli naspať na kolesá dostať hasiči pomocou ťažkej techniky. Tragédiu v kameňolome vyšetruje banský úrad aj polícia, ktorá už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," povedal hovorca policajného zboru Pavol Kudlička.

Na mieste bol redaktor Ľubomír Trautenberger:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy