Skoro jasno
22°
Bratislava
V Kočovciach zachraňovali priotrávených robotníkov, jeden bol v bezvedomí
Zdielať na
Krimi

V Kočovciach zachraňovali priotrávených robotníkov, jeden bol v bezvedomí

KOČOVCE / Dvaja robotníci sa pri práci v šachte v obci Kočovce (okres Nové Mesto nad Váhom) priotrávili výparmi a stratili vedomie. Nehoda sa stala pri miestnom futbalovom štadióne, kde rekonštruujú kanalizáciu. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Hasiči, zdravotní záchranári a policajti ratovali dvoch robotníkov v bezvedomí. K nešťastiu došlo vo vyše päť metrov hlbokej odtokovej šachte, v ktorej robotník natieral steny penetračným náterom.

Nadýchali sa výparov

Mladík sa v nevetranej jame nadýchal výparov a odpadol. Na pomoc mu išiel jeho 46-ročný kolega, ktorý taktiež stratil vedomie.

Ďalší robotník sa už do šachty neodvážil ísť a privolal pomoc. "Príslušníci si nasadili dýchacie prístroje. Jeden išiel dole, druhý ho istil," uviedol okresný riaditeľ hasičov v Novom Meste nad Váhom Karol Prno.

Otázka času...

"Nasadili pacientovi takzvanú elzu, aby mohol dýchať. Vytiahli ich, naozaj to bola otázka času," dodal Prno.

Podľa hovorcu záchraniek ošetrili dvoch intokixovaných mužov. "Horšie bol na tom 19-ročný muž, ktorý bol v bezvedomí a na umelej pľúcnej ventilácii. Druhý, 46-ročný, bol pri vedomí. Oboch previezli do nemocnice v Trenčíne," uviedol hovorca záchraniek Boris Chmel. Prípad vyšetruje inšpektorát práce.

Reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy