Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Pilčíka Miroslava (†38) zavalil strom, neprežil
Zdielať na
Krimi

Pilčíka Miroslava (†38) zavalil strom, neprežil

RIMAVSKÉ BREZOVO / Tregédia sa stala nad obcou Rimavské Brezovo (okres Rimavská Sobota). Pri práci v lese zomrel tridsaťosemročný Miroslav. Hrudník mu privalil strom. Na mieste zasahovali dve posádky záchranárov, hasiči i vrtuľník.

Partia pilčíkov pracovala v lese nad obcou Rimavské Brezovo. Muž odstraňovali kalamitné drevo. Jedného z nich zavalil padajúci strom.

Na hrudník padlo Miroslavovi z okresu Kežmarok ťažké drevo. Robotníci okamžite zavolali pomoc a zranenému sa snažili pomôcť. Spod stromu sa im ho podarilo vyslobodiť a začali s oživovaním.

"Zranený muž ležal v lese, v ťažkom nedostupnom teréne. Aby sa k nemu záchranári vôbec dostali, tak museli prejsť približne osemsto metrov pešo s kompletnou záchranárskou výbavou," uviedla Alena Lacyková-Krčová, hovorkyňa záchranárskej skupiny Falck.

Bez života

Zranený muž ležal asi dva kilometre od obce v strmom kopci. Keď záchranári dorazili na miesto, nejavil už známky života. Skúšali ho ešte oživovať.

"Mužovi poskytovali laickú prvú pomoc svedkovia udalosti a naši záchranári sa ho pokúšali oživiť ešte približne tridsať minút, ale žiaľ bezúspešne," dodala Lacyková-Krčová.

Práca v lese patrí k veľmi nebezpečným. Obzvlášť odstraňovanie kalamitného dreva.

"Kalamita je tým nebezpečná, že tam sa nedá vypočítať, že strom ako je našpanovaný, ako je nahnutý, ako je stočený. A stačí keď sa trošku napíli, tak strom strieľa," vysvetlil dlhoročný pilčík Peter Majoroš.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy