Skoro jasno
17°
Bratislava
V Mochovciach privalil transformátor otca so synom, skončili v nemocnici
Zdielať na

V Mochovciach privalil transformátor otca so synom, skončili v nemocnici

MOCHOVCE / V atómovej elektrárni v Mochovciach sa zranili traja muži. Pracovný úraz sa stal pri výmene elektrického transformátora. Päťtonový kolos zavalil otca so synom. S vážnymi zraneniami nôh skončili v nemocnici.

Úraz v atómovej elektrárni sa stal pri premiestňovaní transformátora do kompresovej stanice. "Bola to smola," hovorí zranený Miroslav.

Transformátor ich privalil

Transformátor vymieňali viacerí pracovníci pomocou vysokozdvižného vozíka. Ten sa v istom momente naklonil. "Preklopil sa na našu stranu zrovna tam, kde sme boli. Boli sme tam štyria. Dvaja boli na kraji, my sme boli v strede," hovorí Miroslav. 

Prešlo pár sekúnd a pri skladaní sa zariadenie prevrhlo. Otec so synom ani nestačili reagovať. "Rozhúpal sa a padlo to dole. Asi nadskočil alebo niečo také," opísal Miroslav.

Päťtonový transformátor otca so synom privalil, zranených mužov spod neho vyťahovali hasiči.

Miroslav pri tom ako bojoval o život, volal manželke. "Volal mi ešte spod transformátora, strašné bolesti mal," povedala Miroslavova manželka.

Amputácia nohy

Obom robotníkom privalilo nohy, ihneď ich museli operovať. Zo zranení sa budú liečiť niekoľko týždňov. "Záchranári ošetrili troch mužov... Najhoršie je na tom bol 56-ročný muž s amputačným zranením dolnej končatiny," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Prípadom sa zaoberá aj nitriansky inšpektorát práce. "Skúmame mieru zavinenie, okolnosti vzniku udalosti sú v štádiu skúmania," uviedol riaditeľ krajského Inšpektorátu práce v Nitre Róbert Bulla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy