Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri dostavbe atómovej elektrárne Mochovce zomrel zvárač (†27)
Zdielať na

Pri dostavbe atómovej elektrárne Mochovce zomrel zvárač (†27)

MOCHOVCE / Pri zváračských prácach na dostavbe nových blokov v atómovej elektrárni Mochovce zomrel jeden muž, dvaja sa zranili. Muži zvárali potrubie v podzemí elektrárne, v úzkom priestore.

Peter a Ivan, ktorí pracovali v podzemí, sa pri práci nadýchali unikajúceho nebezpečného argónu, s ktorým pracovali. Záchranári už nedokázali 27-ročnému Petrovi pomôcť. Jeho o rok starší kolega mal viac šťastia.

Otrava argónom

Oboch mužov našiel Petrov otec. Ten je mimo ohrozenia života. "Na mieste boli dvaja muži intoxikovaní argónom. Dvadsaťosemročného muža sa záchranári snažili oživovať, žiaľ neúspešne," uviedol hovorca operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel. 

"Druhého previezli po prvotnom ošetrení do nemocnice v Nitre," dodal Chmel.

Preverovanie bezpečnosti

Inšpektorát práce preveruje, či nedošlo k zanedbaniu bezpečnosti pri práci. "Inšpektori zisťujú dodržiavanie právnych a ostatných predpisov na zaistenie BOZP v súvislosti so vznikom predmetných skutočností," uviedol riaditeľ nitrianskeho okresného inšpektorátu práce Róbert Bulla. 

"Pracovisko dostavby v Mochovciach možno považovať za najväčšiu stavbu v Európe. Práve oblasť stavebníctva je najrizikovejšia," dodal Bulla.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy