Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Matke (15) zomrelo trojtýždňové dieťa. Bolo podvyživené a zanedbané
Zdielať na
Krimi

Matke (15) zomrelo trojtýždňové dieťa. Bolo podvyživené a zanedbané

MICHALOVCE / Pätnásťročnej Kristíne z Pavloviec nad Uhom zomrelo trojtýždňové dieťa. Chlapček bol podľa nej úplne zdravý. Vyšetrovanie ale ukázalo, že dieťa bolo podvyživené a zanedbané.

Trojtýždňového chlapčeka priviezli záchranári do nemocnice vo veľmi zlom stave. Akákoľvek pomoc lekárov bola vtedy už zbytočná. Dieťa hneď na druhý deň po hospitalizácii zomrelo.

"My sme mysleli, že to jak chlapec zaplakal a potom už spinkal. Ale ráno sme videli, že je už modrý, tak sme volali rýchlu pomoc," opísala Kristína.

"Sanitkár aj lekár povedali, že dieťa už je napoly mŕtve," informoval príbuzný mladej ženy.

V zlom stave

Mladá prvorodička sa o dieťa starala, ako najlepšie vedela. Nevšimla si, že by ho niečo trápilo. "Dobrý bol, nebolo mu vôbec nič. Kojila som ho normálne, aj všetko možné," tvrdí Kristína. "Ona aj kojila, aj fajčila a všetok dym do mlieka ide," vysvetľuje príbuzný.

Bábätko malo po narodení necelé dve kilá. Potom, ako sa s ním Kristína vrátila domov, začalo pekne priberať. Skutočnosť ale bola iná.

"Dieťa bolo studené, výrazne podvyživené, dehydratované, bez reflexov, ochabnuté so zlyhávaním vitálnych funkcií, ktoré sa nepodarilo liečebne obnoviť," informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Znalci tvrdia, že ak by matka dieťa vzala včas k lekárovi, mohlo prežiť. "Bezprostrednou príčinou smrti dieťaťa bolo zlyhanie srdcovocievnej a dýchacej činnosti pri celkovom podchladení organizmu, dehydratácii a celkovej podvýžive," hovorí Mesárová.

Otec vo väzení

Pre mladú mamičku je to dvojnásobná rana. Kristiánko nebol plánovaný. Údajný otec dieťaťa sa o jej tehotenstve dozvedel vo väzení, kde sedí za útok na verejného činiteľa.

Kristíne hrozí za smrť svojho dieťaťa väzenie na 2 až 5 rokov. No keďže ide o mladistvú osobu, trestná sadzba sa znižuje na polovicu.

"V tejto súvislosti vyšetrovateľ kriminálnej polície v  Michalovciach v týchto dňoch vzniesol obvinenie matke dieťaťa za prečin usmrtenie,"
dodala Mesárová.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy