Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Za smrť Brendy (†2) môžu rodičia. Zanedbali starostlivosť, tvrdí polícia
Zdielať na
Krimi

Za smrť Brendy (†2) môžu rodičia. Zanedbali starostlivosť, tvrdí polícia

MICHALOVCE / V polovici novembra zomrela v michalovskej osade dvojmesačná Brenda. Jej rodičia tvrdili, že za smrť nemôžu, policajné vyšetrovanie ale ukázalo opak.

Krátko po smrti dvojmesačnej Brendy to vyzeralo tak, že príčinou smrti je syndróm náhleho úmrtia. Vyšetrovanie túto domnienku vyvrátilo. Dievčatko zomrelo vinou svojich rodičov.

Opuch mozgu

"Bezprostrednou príčinou smrti maloletého dieťaťa bol ťažký opuch mozgu pri splývajúcom obojstrannom zápale pľúc a pri súčasných zápalových zmenách orgánov brušnej dutiny," uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Migaľová.

Batoľa už od narodenia trpelo zdravotnými ťažkosťami. Rodičia sa pomaly vyrovnávali s tým, že skôr či neskôr dôjde k najhoršiemu. "Bola chorá. Dožila by sa jedného roka a zomrela by," hovorí otec bábätka Milan. 

Zanedbanie lekárskej starostlivosti

Smrti Brendy mohli predísť. Ak by sa o ňu vzorne postarali. Podľa informácií reportérky KRIMI TV JOJ Andrey Grigovskej rodičia zanedbali návštevy u lekára a dievča vychovávali v katastrofálnych podmienkach.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z prečinu usmrtenia obvinil 27-ročného muža a 19-ročnú ženu z Michaloviec," dodala Migaľová. V prípade dokázania viny im hrozia dva až deväť rokov za mrežami.

V osudnú noc mala Brenda vysokú teplotu. Podaním liekov jej horúčka klesla. Rodičia si išli ľahnúť, o pár hodín dieťa už nedýchalo. "Do tretej ráno sme s ňou boli hore a potom som vstal a dieťa už nežilo," dodal otec dievčaťa.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy