Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lekár údajne odmietol hospitalizovať pacienta, ten zomrel
Zdielať na
Krimi

Lekár údajne odmietol hospitalizovať pacienta, ten zomrel

MICHALOVCE / Päťdesiatsedemročný muž zomrel pár hodín po urgentnom vyšetrení u lekára. Príbuzní hádžu vinu za jeho smrť práve na internistu, ktorý mu vraj zamietol hospitalizáciu. Rodina je presvedčená, že ak by sa o Emila riadne postarali, stále by bol nažive. Zdravotnícke zariadenie vinu odmieta.

Emilovi sa zdravotný stav náhle zhoršil. Obvodná lekárka ho preto odporučila na hospitalizáciu v nemocnici.

"Pán doktor povedal, že dnes neostane, ale až zajtra, lebo dnes ostať nemusí," tvrdí syn nebohého muža.

S takouto odpoveďou sa však rodina neuspokojila. Naliehali na internistu, aby si ho ešte v ten deň nechali na nemocničnom lôžku. Ich snaha vraj bola márna. "Otec strašne dýchal, bolo mu veľmi zle a sťažoval sa na srdce. Mal nohy opuchnuté a lekár o tom vedel," hovorí Emilov syn.

Chorľavý muž sa tak musel vrátiť domov. Ťažkosti s dýchaním a závraty však neutíchali - práve naopak. "Bolo mu zle, volal som sanitku, no kým prišla, tak zomrel," hovorí nešťastný syn.

Náhle úmrtie

Nebohý muž prekonal počas života dva infarkty. O tom, či mu tretí v poradí priniesol smrť sa teraz dá len polemizovať.

"Pacient bol ošetrený v našom zariadení,  išlo o chronické ochorenie, pri ktorom žiaľ nie je možné vylúčiť náhle úmrtie," vyhlásil hovorca siete nemocníc Svet Zdravia Tomáš Kráľ.

Príbuzní sa však s jeho smrťou nedokážu zmieriť. Myslia si, že lekári pre neho neurobili maximum. Podnikli už preto kroky. "Podávam trestné oznámenie na lekára," povedal syn nebohého muža. Polícia už vec preveruje.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy