Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Divá sviňa zaútočila v Košiciach na matku so synom
Zdielať na

Divá sviňa zaútočila v Košiciach na matku so synom

KOŠICE / Hneď z rána sa dnes blízko centra Košíc ozývali výstrely z ostrej pištole. Zbraň použili miestni policajti na ochranu bezbrannej ženy so 7-ročným synom. Cestou na kúpalisko ho ich napadli divá sviňa.

Divá sviňa na matku so synom zaútočila v rušnej časti mesta, v obytnej zóne. "Spadli sme na zem, odleteli mi tašky," hovorí vystrašená žena. Divá sviňa zaútočila na jej nohu.

Diviak bol vystrašený

Zviera, ktoré zbehlo pravdepodobne z blízkych lesov, bolo vystrašené. na matku so synom zaútočilo viackrát. Podľa ženy mal diviak veľkú silu. "Syn spadol, ja som spadla a keď som vstala znova mi narazila do ľavého stena," opisuje útok Andrea.

"Išla cez prechod, diviak vybehol spomedzi domov a dvakrát ich napadol," opisuje svedkyňa. Andreu a jej syna odviezli na základné ošetrenie do nemocnice. Obaja utrpeli ľahké zranenia.

Liečba na infekčnom

V najbližších dňoch ich podľa informácií TV JOJ čaká aj liečba na infekčnom oddelení.

Divá sviňa splašene behala po okolí a zablúdila až do areálu veterinárnej školy. Tam jej život ukončili niekoľkými výstrelmi. "Z dôvodu ohrozenia života a zdravia museli príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky použiť služobnú zbraň na zneškodnenie lesnej zveri," uviedol hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó.

Pozrite si spoveď napadnutej ženy v reportáži:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy