Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kuriózna nehoda. Vodičom bežali cez cestu diviaky
Zdielať na
Krimi

Kuriózna nehoda. Vodičom bežali cez cestu diviaky

SVÄTÝ KRÍŽ / Voľne pohybujúce sa diviaky v utorok večer skomplikovali dopravu na starej ceste medzi Partizánskou Ľupčou a Liptovským Mikulášom. So zvieratami sa zrazili hneď dvaja vodiči. Do príchodu polície na mieste nehody zostal ale len jeden.

Krátko po pol siedmej večer prebehlo cez cestu ne´daleko Svätého Kríža (okres Liptovský Mikuláš) stádo diviakov. Dvaja vodiči nemali šancu sa im vyhnúť.

"Pri tejto dopravnej nehode zrazili dve tohtoročné prasiatka, ktoré prechádzali so starou sviňou cez cestu," dodal poľovník Igor Málik.

Zvieratá zachytil ako prvý vodič terénneho auta. Po zrážke odhodilo diviaky do protismeru, kde sa im nedokázal vyhnúť šofér osobného auta.

"Ten druhý vodič ich prakticky dorazil. Skonali hneď na mieste," vysvetľuje poľovník.

Jeden zostal, druhý odišiel

Zatiaľ čo vodič osobného auta volal okamžite políciu, druhý šofér sadol za volnat a odišiel. O mŕtve zvieratá sa postarali poľovníci.

"Nikto sa nezranil a nevznikla ani škoda prevyšujúca 3999 eur. Boli splnené aj ostatné základné podmienky škodovej udalosti," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva POlicajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy