Polojasno
20°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Pri Banskej Štiavnici zaútočila na lesníka medvedica, hral mŕtveho
Zdielať na

Pri Banskej Štiavnici zaútočila na lesníka medvedica, hral mŕtveho

BANSKÁ ŠTIAVNICA / V Banskom Studenci, neďaleko Banskej Štiavnice, zaútočila medvedica na ničnetušiaceho muža. Ten sa snažil chrániť si vlastný život.

180 kilová medvedica

Nevinná nedeľná prechádzka sa takmer zmenila na tragédiu. Muž prechádzajúci sa v lese v Banskom Studenci (okr. Banská Štiavnica) z nenazdajky začul šuchotanie. Myslel si, že je to len diviak v kríkoch. Keďže je aj poľovníkom, išiel za zvukom. Avšak na jeho prekvapenie z kríkov sa nevynoril diviak, ale obrovská medvedica.

Medvedica vážiaca asi 180 kg sa na muža vrhla. Ten si pohotovo ľahol na zem, hral mŕtveho a rukami sa snažil si chrániť hlavu. Medvedica aj napriek svojej prevahe nemala v úmysle pravdepodobne ublížiť mužovi, pretože ho len hrýzla do ruky a trhala mu oblečenie. Po chvíli ju však táto činnosť prestala baviť a tak sa jednoducho otočila a odkráčala späť do lesa.

Skončil v nemocnici

Muž, ktorý sa netají svojou láskou k prírode a zvieratám, bol následne prevezený do nemocnice v Žiari nad Hronom, kde ho vyšetrili lekári. Keďže nemal žiadne vážnejšie poranenie, bol prepustený do domácej liečby.

Aj napriek útoku má lesník zvieratá stále rovnako rád. Dokonca aj samotné medvede. Priznal, že možno urobil chybu aj on, keď medvedicu vyrušil, preto ho asi aj napadla. Bol by však nerád, keby kvôli jeho možnej chybe, by zato boli potrestané medvede.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy