Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Galante sa stala vážna nehoda, vlak sa zrazil s autom
Zdielať na
Krimi

V Galante sa stala vážna nehoda, vlak sa zrazil s autom

GALANTA / Krátko pred polnocou sa stala v Galante vážna dopravná nehoda. Na železničné priecestie v mestskej časti Hody vošla na železničné priecestie vodička chvíľu predtým, ako sa spustili závory.

K vážnej dopravnej nehode došlo v sobotu pred polnocou na železničnom priecestí pri galantskej mestskej časti Hody.

Tridsaťdeväťročná šoférka na Volkswagene Golf vošla na priecestie chvíľu predtým, než sa spustili závory.

Rušňovodič osobného vlaku už nedokázal zrážke zabrániť. Vodičku museli hasiči z auta vyslobodiť. Vo vážnom stave ju záchranári previezli do nemocnice.

Zraneniam podľahla

"Boli sme privolaní k nehode vlaku a osobného motorového vozidla. V aute sa nachádzala jedna osoba zakliesnená, bola vyslobodená pomocou hydraulického zariadenia," opisuje veliteľ zásahu Zoltán Knapp.

Vodička bola vo veľmi vážnom stave. Aj napriek veľkému úsiliu záchranárov a lekárov v nemocnici ťažkým zraneniam po prevoze podľahla.

Ručná brzda

Všetko nasvedčovalo tomu, že zrážka nebola len nešťastnou náhodou. Podľa dostupných informácií ešte zatiahla ručnú brzdu. Prečo sa matka dvoch detí takto rozhodla vziať si život, zrejme napísala v liste na rozlúčku, ktorý policajti v aute našli.  

"Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre usmrtenie," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy