Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia vlaku v Studénke má tretiu obeť, v nemocnici zomrel ďalší muž
Zdielať na
Krimi

Tragédia vlaku v Studénke má tretiu obeť, v nemocnici zomrel ďalší muž

STUDÉNKA / Nehoda vlaku a nákladného auta v Studénke má už tretiu obeť. V noci na štvrtok zraneniam podľahol starší muž. Materiálne škody už vyčíslili - dosahujú až na 6 miliónov eur.

Muža priviezli do ostravskej nemocnice s devastačnými zraneniami končatín a ťažkými zraneniami hlavy. V noci na štvrtok im podľahol. Po 49 a 39-ročnom mužovi ide už o tretiu obeť.

Nehoda si vyžiadala celkovo 18 zranených. Traja z nich sú naďalej vo veľmi vážnom až kritickom stave. Ide najmä o cestujúcich z prvého vozňa, ktorý bol po nehode najviac zničený. Medzi zranenými sú aj piati pracovníci železníc.

Tri až desať rokov

Rýchlovlak pendolino išiel z Ostravy. Vo viac ako 100-kilometrovej rýchlosti narazil do poľského nákladiaku.

Ten vošiel na priecestie napriek údajne zapnutému svetelnému výstražnému systému. V tom sa spustili závory a nemohol odísť. V poslednej chvíli sa ešte stihol posunúť tak, aby lokomotíva nenarazila priamo do kabíny. Po náraze ho vlak tlačil pred sebou ešte asi 500 metrov. Z nehody vyviazol 50-ročný vodič bez zranení.

Polícia ho zadržala a vypočula. Vyšetrovateľ ho s najväčšou pravdepodobnosťou obviní zo všeobecného ohrozenia, za čo môže vo väzení skončiť na 3 až 10 rokov.

O tragédii v Studénke informuje redaktor Pavol Janič:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy