Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitého Miloša (53) zrazil v Hnúšti vlak, zázračne prežil
Zdielať na
Krimi

Opitého Miloša (53) zrazil v Hnúšti vlak, zázračne prežil

RIMAVSKÁ SOBOTA / 53-ročný Miloš z Hnúšťe mal obrovské šťastie. Prežil zrážku s vlakom. Opitý mu vošiel do dráhy. Po kolízii utrpel vážne zranenia, no je mimo ohrozenia života.

V piatok o 21:40 prichádzal na železničnú stanicu v Hnúšti osobný vlak, keď mu do jazdnej dráhy vošiel 53-ročný Miloš. Rušňovodič robil, čo mohol, no muž z koľajiska neodišiel.

"Muž nereagoval na výstražné zvukové znamenie a vošiel do jazdnej dráhy motorovému vozňu, ktorého vodičovi sa ani napriek použitiu rýchločinnej brzdy nepodarilo zrážke zabrániť," uviedla hovorkyňa Krajskej polície v Banskej Bystricii Petra Vašková.

Ťažké zranenia

Po silnom náraze zostal muž ležať, no ešte javil známky života. Záchranári ho v sanitke stabilizovali a previezli do rimavskosobotskej nemocnice.

"Pacient bol hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti chirurgického oddelenia s poraneniami v hornej časti tela," upresnil hovorca nemocnice Tomáš Kráľ.

Bezdomovec

Zrazený muž má polámaný hrudný kôš a lopatky, liečiť sa bude viac ako 42 dní. Aj napriek tomu, že ide o ťažké zranenia, je mimo ohrozenia života. Muž mal tak šťastie v nešťastí, zrážky s vlakom končia väčšinou fatálne.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Podľa našich informácií ide o muža, ktorý žije životom bezdomovca a rád pozeral na dno pohárika. Nie je tak jasné, či sa pod vplyvom alkoholu iba zapotácal a spadol pod vlak, alebo chcel dobrovoľne skoncovať so svojím životom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy