Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rozbili drogový gang, colníci zabavili desiatky kilogramov marihuany
Zdielať na
Krimi

Rozbili drogový gang, colníci zabavili desiatky kilogramov marihuany

PRAHA/BRATISLAVA / Pri veľkej protidrogovej akcii na území Česka a Slovenska zaistili colníci sedemdesiat kilogramov marihuany. Konopu pestoval vietnamský rodinný gang.

Rodinný gang pestoval marihuanu v prenajatých objektoch. Sušenú rastlinu následne distribuovali do Nemecka a na Slovensko.

Kilogramy konope

Zásielka niekoľkokilogramového balíka marihuany smerovala nemeckému motorkárskemu gangu. Na hraničnom priechode Brodské ho ale skonfiškovali colníci.

"Bola zadržaná zásielka deväť a pol kilogramov marihuany a tiež zatknutý kuriér, ktorý bol občan Slovenskej republiky," uviedol vedúci Colnej protidrogovej jednotky v Českej republike Pavel Hoffman.

Akcia Šalan

Akcia proti drogovému gangu vyvrcholila operáciou Šalan. Pri nej odhalili profesionálne vybavený objekt a zaistili štyridsaťpäť kilogramov kvalitnej marihuany. Konope bolo pripravené na transport do zahraničia.

"Zatkli sme štyroch organizátorov na území Českej republiky a jedného hlavného organizátora na území Slovenskej republiky," dodal Hoffman.

Roky za mrežami

Hodnota zaistenej marihuany predstavuje desiatky až stovky tisíc eur. "Na koľko by si prišli po odčítaní nákladov z toho, čo bolo zaistené, tak na nejakých sedem-osem miliónov českých korún (258-295 tisíc eur) čistého zisku," povedala dozorujúca štátna zástupkyňa Eva Žďárská.

Pätica zadržaných je vo vyšetrovacej cele. V Česku im hrozí osemnásťročný trest, na Slovensku až dvadsať rokov. 

Colníci rozbili vietnamský drogový gang, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy