Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
13-ročný chlapec pri hre na dvore zastrelil 10-ročnú Sáru
Zdielať na

13-ročný chlapec pri hre na dvore zastrelil 10-ročnú Sáru

MEDZILABORCE / Len 10-ročnú Sáru strelil priamo do hrude jej o tri roky starší kamarát. Dievčatko zraneniam na mieste podľahlo. Táto strašná tragédia otriasla popoludní obcou Brestov nad Laborcom (okres Medzilaborce). Zdrvení rodičia tvrdia, že deti si len chceli poobzerať dedkovu zbraň.

Trinásťročný chlapec a desaťročná Sára sa mali hrať na dvore so vzduchovkou. Tá však nečakane vystrelila. Skončilo sa to tragicky. Nikto zatiaľ nevie, čo sa presne sa na dvore odohralo a akým spôsobom deti so zbraňou manipulovali.

Privolaný lekár konštatoval, že strelná rana do hrudníka bola smrteľná. "Záchranári sa po príchode na miesto ešte snažili niekoľko desiatok minút maloleté dieťa resuscitovať, no žiaľ neúspešne. Dieťa podľahlo svojim zraneniam," uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Vážne zranenia

"Išlo o poranenie strelnou zbraňou nezlúčiteľné so životom. Bližšie informácie zistíme až po súdnej pitve," dodal ohliadajúci lekár Miroslav Bilanin.

"Za doposiaľ presne nezistených okolností, došlo k strelnému poraneniu 10-ročného dievčatka, ktoré na následky tohto zranenia zomrelo," povedala hovorkyňa Krajskej polície v Prešove Jana Migaľová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy