Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prípad objednania vraždy manžela. Podnikateľka Eva prehovorila
Zdielať na

Prípad objednania vraždy manžela. Podnikateľka Eva prehovorila

PEZINOK / Podnikateľka, ktorá si mala objednať vraždu svojho manžela, v súdnej sieni prekvapila. Tesne pred ukončením procesu sa rozhodla, že bude vypovedať. Nie je vylúčené, že v prípade tak nastane nečakaný zvrat.

Všetko nasvedčovalo tomu, že vo štvrtok odznejú v súdnej sieni záverečné reči. Svedok, kvôli ktorému minulé pojednávanie odročili, prišiel a vypovedal.

Prvýkrát sa ale rozhodla obžalovaná Eva prehovoriť.

Rozpor vo faktoch

Podnikateľka povedala celú svoju verziu. V niektorých momentoch sa rozchádzala s výpoveďami svedkov. Napríklad tvrdila, že Martin Adamkovič sa mal stretnúť s trenčianskym policajtom skôr, ako ho ona údajne o vraždu požiadala.

Podľa Evy je motív z druhej strany. Ľudovít jej totiž po svadbe daroval polovicu rodinného domu.

"Ako uviedol sám Turcsanyi na hlavnom pojednávaní, povedal, že príprava vraždy je zákonný dôvod na vrátenie jednej polovice daru. Pritom veľmi dobre vedel, že ja som do toho domu investovala o niečo viac ako on," zneli Evine slová.

Dom nie je motív

Podnikateľka núdzu o peniaze nikdy nemala. Preto tvrdí, že rodinný dom by pre ňu motív na vraždu nikdy nebol. Zároveň si myslí, že za spáchaným činom stojí pravdepodobne korunný svedok Adamkovič.

"Niekoľkokrát tu bolo prezentované, že 17.1. nacvičovali na bratislavskom prezídiu škrtenie. Pritom Adamkovič vypovedal, že som ho požiadala o vraždu zastrelením. A 23.1. som zmenila spôsob vraždy zo zastrelenia na uškrtenie. Z akého dôvodu nacvičovali teda 17.1. škrtenie?," pýtala sa Eva.

Konfrontácia so svedkom

"Na základe výpovede obžalovanej vyvstali súdu nové skutočnosti, na základe ktorých sa rozhodli predvolať opätovne svedka," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Senát navrhol podnikateľke konfrontáciu s korunným svedkom. To Eva odmietla. Na najbližšie pojednávanie ale Adamkovič príde. Či ku konfrontácii dôjde, je otázne.

Obžalovaná Eva prehovorila na súde, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy