Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vražda zo žiarlivosti. Muž (52) zabil podnikateľa (†42) pre neveru
Zdielať na

Vražda zo žiarlivosti. Muž (52) zabil podnikateľa (†42) pre neveru

KIELCE / Žiarlivosť a nevyrovnané účty boli zrejme príčinou masakry, o ktorú sa postaral muž. Ten napadol sekerou a niečo mladšieho podnikateľa, s ktorým ho mala podvádzať jeho manželka. Napadnutý muž na mieste zomrel.

Brutálny prípad vraždy sa odohral v poľskom meste Kielce. Päťdesiatdvaročný muž tu za bieleho dňa sekerou napadol o desať rokov mladšieho podnikateľa. "V istom momente naňho zaútočil z neznámych príčin. Napadol ho tupým predmetom pripomínajúcim sekeru," uviedol hovorca miestnej polície Dariusz Stós.

Štrnásť rán do hlavy

Predmetom zasiahol muža (42) dohromady štrnásťkrát do oblasti hlavy. Podnikateľ upadol do bezvedomia a útočník sa dal na útek. Na miesto okamžite dorazila policajná hliadka, ktorá sa pokúsila muža oživiť. "Oživovanie skončilo neúspešne. Muž zomrel," dodal hovorca polície.

Polícia muža chytila. Vražednej zbrane sa ale medzitým stihol zbaviť. Zahodil ju do neďalekého potoka. Po zadržaní sa k celému činu priznal. Tvrdil, že všetko urobil kvôli manželke, ktorá mala s mladším podnikateľom pomer.

Útočníkovi hrozí doživotie

"Momentálne sme nariadili súdnu pitvu, ktorá preukáže alebo vyvráti príčinu smrti. 52-ročný muž je momentálne v cele policajného zaistenia a v nasledujúcich dňoch ho pravdepodobne obviníme z vraždy," uviedol prokurátor Mariusz Krotka.

V prípade dokázania viny hrozí staršiemu mužovi až doživotné väzenie. Jeho manželka podľa našich informácií už podala žiadosť o rozvod.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy