Jasno
11°
Bratislava
Smrť na rande, mladíka (†25) rozsekali sekerou
Zdielať na

Smrť na rande, mladíka (†25) rozsekali sekerou

VARŠAVA / Jarná prechádzka sa pre dvoch zaľúbencov skončila tragicky. V lese ich napadli dvaja muži. Mladíka (25) zabili a následne rozsekali sekerou. Žene sa podarilo ujsť, psychicky sa však zrútila.

Jarná prechádzka skončila tragédiou

Mladý pár sa vybral na podvečernú jarnú prechádzku do neďalekého lesa. V jednej chvíli ale spoza stromu vyskočil neznámy muž a zaútočil na 25-ročného mladíka. Muži sa začali v lese biť.

Na pomoc útočníkovi pribehol aj ďalší kamarát. Vtedy jeden z nich vytiahol sekeru. "Doslova ho rozsekali. Zadržali sme jedného z podozrivých, 19-ročného chlapca. Potom aj 33-ročného muža," uviedol hovorca poľskej polície Marius Ciarka.

18-ročné dievča, priateľka napadnutého muža začala volať o pomoc. Okoloidúci chodci, ktorí začuli jej krik okamžite zavolali záchranárov a políciu. Mladíkovi sa už ale nepodarilo pomôcť. Záchranári museli ošetriť mladú ženu. Tá sa psychicky zrútila. Páchatelia sa medzitým pokúsili o útek. "Žena všetko videla, muselo to byť pre ňu veľmi ťažké," dodal Ciarka.

Motívom žiarlivosť

V tomto prípade polícia zadržala dvoch mužov. Ich motívom mala byť žiarlivosť. Ak im vinu dokážu, hrozí im doživotný trest. "Oboch mužov sme obvinili z trestného činu zabitia pričom obaja tento čin dlhodobo plánovali. Hrozí im trest odňatia slobody na 12 rokov až doživotie," uvádza sa v stanovisku Okresnej prokuratúry v Krakove.

Podobný prípad sa stal ale pred pol rokom aj v samotnom Krakove. Vtedy opitý muž napadol dvojicu vracajúcu sa z diskotéky. Chlapcovi, ktorý sa v tú noc so svojou priateľkou zasnúbil vrazil nôž do krku. Ten na mieste zraneniam podľahol. REPORTÁŽ TU.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy