Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Korunný svedok prehovoril: Pre toto chcela Eva zabiť manžela
Zdielať na

Korunný svedok prehovoril: Pre toto chcela Eva zabiť manžela

PEZINOK / Nechcela živiť darmožráča. To je podľa korunného svedka Martina Adamkoviča dôvod, prečo chcela Češka Eva zabiť svojho manžela. Obžalovaná žena mala všetko dopodrobna premyslené. Ľudovít pekelný plán svojej manželky prežil.

"Zuby ok," to bol správa ktorou Martin Adamkovič oznámil Češke Eve , že zabil jej manžela a zakopal ho tak, ako sa dohodli. Uviedol to počas výpovede na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Nechcela živiť darmožráča

Podľa neho je obžalovaná Eva "inteligentná baba, žiadna sliepka a v hlave to má dobre upratané." Dôvodom, prečo sa ho chcela zbaviť, je podľa Adamkoviča fakt, že nechcela živiť darmožráča.

Adamkovič sa nakoniec obrátil na políciu. Aj keď s obžalovanou dobre vychádzal, začal jej nedôverovať. Korunný svedok už bol v minulosti trestaný za vydieranie. V súčasnosti podniká.

Na súde vypovedal korunný svedok Martin Adamkovič:

TV JOJ

V septembri 2013 ho Eva požiadala vybaviť svadbu s Ľudovítom a len s dvomi svedkami. Podľa svedka sa mu Eva sťažovala, že jej manžel kradne peniaze a s "nejakou k**vičkou čaká dieťa".

Mali ho zakopať

V januári mu povedala, aby sa ho zbavil. "Mal som si zadovážiť komplica, zakopali by sme ho a ona by ho časom vyhlásila za mŕtveho," opísal na súde Martin.

Eva mala všetko premyslené len do momentu vraždy. "Potom to už bol guláš," uviedol Adamkovič. Keď mu oznámila, čo od neho chce, zľakol sa. "Pochádzam z kriminálneho prostredia, vyznám sa v kriminalite, ale nevidel som, čo mám spraviť," dodal.

Eva T. na pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku:

TV JOJ

Presný plán vraždy

Obžalovaná Eva mala Martinovi zabezpečiť zbraň. "Nebola to klasická devina a tak nezohnala strelivo a preto sa poprava oddialila," vysvetľoval svedok na súde.

V stredu 22. januára si podľa Martina všimla, že má paralyzér a dohodli sa, že Ľudovíta omráči a zaškrtí. K vražde malo dôjsť v piatok 24. januára. Eva v ten deň korunného svedka prepašovala do domu, komplic mal prísť zadnou bráničkou. Zastrela žalúzie.

Okrem jedla nechala v dome aj handry, švihadlo, dve eskapásky. Potravinovú fóliu dal dole z kuchynskej linky korunný svedok. On doniesol len čiernu látku, v ktorej vyniesli von zabaleného Ľudovíta.

Po fingovanom útoku ho dali do kúpeľne a povedali, nech je ticho. Keď sa zotmelo, vyniesol ho komplic do auta a išli za policajtmi na dohovorené miesto. Martin Adamkovič obžalovanej napísal dohovorenú esemesku. S Evou svedok nemal podľa svojich slov pomer.

Obchodovali sme spolu. "O čo ma požiadala, to som vykonal a zaplatila mi,“ dodal. "Išlo o nelegálnu násilnú činnosť, ale nie až takto závažnú,“ uviedol. Nechcel spresniť o čo išlo, lebo by si mohol privodiť trestné stíhanie.

Ľudovít T. unikol smrti:

TV JOJ

Svedok: vyklepala ho ako rezeň

Poznajú sa päť rokov a pomáhala mu aj finančne, keďže má šesť detí. Na adresu manžela sa vyjadril, že je jednoduchý neškodný človek. "Ona nasypala zrno a on všetko zobkal. Vyklepala ho ako rezeň. Mala vo vzťahu strašne na vrch, prišiel s holou riťou,“ vyhlásil korunný svedok.

Výpoveď korunného svedka označila Eva T. za "jedno klamstvo vedľa druhého“. Jej brat vo výpovedí povedal, že to, čo je kladené sestre za vinu, je holý nezmysel.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy