Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Miroslav splatil svoj dlh, no nebankovka chce od neho znova peniaze
Zdielať na

Miroslav splatil svoj dlh, no nebankovka chce od neho znova peniaze

ŠAĽA / Získať pôžičku nie je problém. Komplikácie nastanú, keď svoje záväzky nebudete splácať. V problémoch sa ale môžu ocitnúť i tí, ktorí svoj dlh vyplatia.

Miroslav si pred rokmi požičal peniaze z nebankovky. Hoci celú čiastku splatil, spoločnosť ich od neho požaduje. Zamestnanec nebankovky totiž sumu, ktorú Miroslav splatil, spreneveril.

"Bol za to aj odsúdený. Teraz ale spoločnosť odo mňa žiada znovu uhradiť už celú vyplatenú sumu. Vyhrážajú sa mi súdnou žalobou," sťažuje sa Miroslav.

Splatil dlh

V prípade, že klient vyplatil zamestnancovi spoločnosti peniaze, ktoré si požičal, tak si splatil dlh. Nehľadiac na to, že ich pracovník spreneveril.

"Keď za spoločnosť koná ten, komu napríklad vyplýva z pracovnej zmluvy, tak zaplatením dlh zanikne. Spoločnosť potom v rámci pracovno-právnej zodpovednosti môže vymáhať spreneverenú sumu od svojho zamestnanca," vysvetľuje advokátka Bronislava Pavelková.

Odsúdenie za trestný čin

Nemôže kontaktovať klienta - dlžníka, aby im sumu zaplatil znova. On už raz dlh splatil zaplatením oprávnenej osobe. Spoločnosť si musí ustrážiť svojich pracovníkov alebo zmluvných partnerov, aby nedochádzalo k sprenevere peňazí či strate dôvery.

"Situácia sa pre klienta zľahčuje tým, že došlo už aj k odsúdeniu za trestný čin. Pokiaľ sa mu spoločnosť vyhráža súdnymi konaniami, nemusí sa báť, pretože jednoznačne dlh zaplatil," dodáva Pavelková.

Pravdepodobne spoločnosť Miroslava žalovať nebude, súdny spor by prehrala.

Miroslav si požičal od nebankovky, svoj dlh splatil, no spoločnosť chce od neho znovu peniaze, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy