Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Martin žil roky so ženou, ktorá mala vymyslenú identitu
Zdielať na

Martin žil roky so ženou, ktorá mala vymyslenú identitu

BARDEJOV / Martin žil život ako z filmu, no v realite. Tri roky bola po jeho boku žena, ktorá ale nie je tá, ktorú poznal a za akú ju považoval. Nikdy nevidel jej doklady a nestretol sa ani s jej rodinou či priateľmi.

Bývalej Martinovej priateľke sa celé roky darilo tajiť svoju identitu. Kým boli spolu, vystupovala pod falošným menom s vymyslenou minulosťou.

"Mala vymyslený vek, meno, svoju rodinu. Jednoducho všetko," hovorí Martin.

Zanedbanie základnej opatrnosti

Zvláštne je, že sa celé tie roky Martin do jej dokladov ani raz nepozrel. Nestretol tiež nikoho z jej rodiny či priateľov.

"Nevylučujem, že sa to mohlo stať. No do istej miery je to i zanedbanie základnej opatrnosti. Žena sa svojím konaním nedopustila žiadneho trestného činu, pokiaľ nepoužívala falošné doklady," ozrejmuje advokátka Bronislava Pavelková.

Neporušila zákon

Ak si bývalá priateľka vymyslela len meno a priezvisko, žiaden zákon neporušila a nie je možné ju sankcionovať. Žalovať ju bývalý priateľ nemôže ani za duševnú ujmu.

"Neporušila žiadnu zložku osobnosti chránenú v Občianskom zákonníku. Sú tam pomerne striktne vymenované a slovenské právo zatiaľ nie je také veľkorysé v otázkach náhrady nemajetkovej a duševnej ujmy, ako sú iné západné poriadky," vysvetľuje Pavelková.

Opatrnosti nikdy nie je dosť a naozaj na ňu netreba zabúdať ani pri partnerovi či partnerke.

Martin žil tri roky so ženou, ktorú vlastne nepoznal, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy