Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Sused strpčuje obyvateľom bytovky život, tí sú bezradní
Zdielať na

Sused strpčuje obyvateľom bytovky život, tí sú bezradní

PIEŠŤANY / Stanka z Piešťan sa sťažuje na susedov. Žena, ktorá býva vedľa nej, si do bytu nasťahovala muža, ktorý je agresívny a strpčuje život obyvateľom. Nevie, ako sa môže brániť.

Stanka tvrdí, že sused nie je v dome prihlásený ani na trvalý, ale na prechodný pobyt. No správa sa, akoby mu celý patril.

Robí poriadky

"Robí tu s každým poriadky. Je agresívny. Sťažovali sme sa všelikde, no nedá sa s tým pohnúť. Nechceme už viac trpieť," sťažuje sa Stanka.

Takáto situácia sa dá riešiť len prostredníctvom zákona o priestupkoch. Ten obsahuje časť, ktorá je definovaná ako priestupok proti dobrému spolunažívaniu alebo proti občianskemu spolunažívaniu.

"Cez ktoré možno riešiť jeho správanie prostredníctvom polície a neskôr orgánov štátnej samosprávy. Odporúčala by som skontrolovať, či je prihlásený v dome ako obyvateľ bytu a i to, či za neho suseda riadne platí," informuje advokátka Bronislava Pavelková.

Na čierno

Ak sa v bytovke zdržiava "na čierno", mohli by ho z domu vylúčiť. V priestupkovom konaní môže dostať i pokutu. Dokonca aj opakovane.

"Ak by extrémne šikanoval ostatných, tak možno naplniť aj skutkovú podstatu iného trestného činu," uzatvára advokátka.

Sused, ktorý v dome nemá ani prechodné či trvalé bydlisko, robí poriadky s ostatnými obyvateľmi, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy