Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kauza rozštvrteného tela v Bratislave. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu
Zdielať na

Kauza rozštvrteného tela v Bratislave. Polícia prípad vyšetruje ako vraždu

BRATISLAVA / Polícia vyšetruje prípad nájdeného tela pri bratislavskom Prístavnom moste ako vraždu. Kriminalisti na mieste činu strávili hodiny a prehľadávali lesík, kde sa časti tela našli.

Náhodný okoloidúci v utorok našiel neďaleko Prístavného mosta časť ľudského tela. Polícia následne začala okruh miesta činu rozširovať, nakoľko mala podozrenie, že v okolí budú aj ďalšie časti. To sa aj potvrdilo.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia blízkeho vyšetrovaniu, ide asi o 40 ročného muža. Nebohý bol podľa týchto informácií svalnatej postavy a na rukách mal výrazné tetovania.

V nájdenom trupe boli podľa našich informácií aj ďalšie zranenia, ktoré mohli byť spôsobené buď strelnou zbraňou, alebo bodnutím.

Zločin vraždy

"V súvislosti s už medializovaným prípadom nájdenia časti ľudského tela v lesnom poraste popri cyklotrase v blízkosti Prístavného mosta v Bratislave, si vec prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, ktorý začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Páchateľovi hrozí za brutálnu vraždu 25 ročný alebo doživotný trest odňatia slobody.

Podobný prípad

Podobný prípad rozštvrteného tela riešili kriminalisti aj pred dvoma rokmi. Igelitové vrece s trupom objavil okoloidúci v mŕtvom ramene Dunaja.

Igelitové vrece vtedy našiel okoloidúci počas prechádzky. V ňom bol trup ženského tela a o pár dní vyplavilo aj ďalšie časti tela.

Tieto dva prípady sú  ale v niečom odlišné. V jednom sa vrah zbavil častí hodením do rieky, v druhom ich voľne porozhadzoval po lesíku.

"Keď sa pozrieme na telo ženy, vzdialenosti od jednotlivých častí neboli až také veľké, teda sa páchateľ snažil na jednom mieste zbaviť tela," hovorí Jozef Meteňko z katedry kriminalistiky Akadémie policajného zboru.

Podľa odborníka to naznačuje, že vrah konal v afekte. "Týka sa to prípadov, keď ľudia dlhodobejšie spolu fungujú a situácia sa vyhrotí. Človek spácha vraždu a snaží sa stopy zahaliť tým, že rozdelí telo," vysvetľuje.

Úmyselná vražda

"V tomto novom prípade, vzhľadom na charakteristiku tela, to skôr vyzerá na to, že ide o likvidačnú vraždu, cielenú a vopred pripravenú," myslí si Meteňko.

Nasvedčuje to aj miesto, kde sa telo našlo. "Je to typické - v blízkosti je nejaká dopravná trasa, ale miesto je zakryté, aby sa tam v čase zmenšenej prevádzky sa tam dalo telo vyložiť, prípadne rozdeliť na viaceré miesta" dodáva.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy