Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Otrasný nález. Pri Veľkom Šariši objavili tajný hrob
Zdielať na
Krimi

Otrasný nález. Pri Veľkom Šariši objavili tajný hrob

PREŠOV / Pri Veľkom Šariši (okr. Prešov) objavili hrob s dvoma kostrami. Polícia nevylučuje, že sa osoby mohli stať obeťami ťažkého zločinu. Jedna lebka bola totiž zrejme prebodnutá klincom.

Časť kostry objavil náhodný okoloidúci na cyklistickom chodníku medzi Veľkým Šarišom a Prešovom. Muž to okamžite nahlásil na polícii.

Miesto uzavreli kriminalisti s čakanmi a lopatami. "Boli nájdené kosti, ktoré patrili človeku," informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Kriminalisti postupne vykopali celú kostru vrátane lebky. Prvotné indície naznačujú, že bola lebka prebodnutá klincom. Viac ukáže pitva.

"Nie je vylúčené, že nájdené kosti patria obeti trestného činu, preto už v tejto chvíli bolo začaté trestné stíhanie vo veci zabitia," dodal Džobaník.

Podľa počtu kostí kriminalisti nevylučujú, že obete budú dve.

Provizórny hrob

Plytké hroby môžu byť podľa miestnych staré i desiatky rokov. Nikto si nič nevšimol ani pri výstavbe cyklochodníka. Kosti objavili, až teraz, keď sa začal zosúvať svah.

Kriminalistom sťažoval prácu strom, ktorý vyrástol nad provizórnym hrobom. Na pomoc museli zavolať pilčíka i bager.

Nález šokoval aj samotného primátora Veľkého Šariša Františka Bartka. "Pri zosuve objavili niečo, čo je prekvapením pre všetkých," potvrdil.

Pozrite si reportáž z miesta nálezu:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy