Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rus spôsobil v Bratislave vážnu nehodu. Polícia ho nechala ísť, má totiž imunitu
Zdielať na

Rus spôsobil v Bratislave vážnu nehodu. Polícia ho nechala ísť, má totiž imunitu

BRATISLAVA / Člen diplomatického personálu Ruského veľvyslanectva spôsobil pod Bratislavským hradom vážnu nehodu, po ktorej chcel podľa svedkov utiecť. Polícia ho ale zadržať nemohla - chráni ho totiž diplomatická imunita.

Člen diplomatického personálu Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku okolo pol noci na bratislavských Palisádach narazil do auta, potom zdemoloval dopravnú značku, zábradlie a poškodil niekoľko áut.

Následne sa prevrátil na strechu a šmýkal sa smerom do kopca ďalších 50 metrov. "Musel ísť aspoň 150," hovorí svedok.

Ľudia z okolitých domov videli, ako 31 ročný Jurij uteká z auta, zadržali ho a odovzdali policajtom. "Sedeli sme v bare, zrazu sme počuli strašný rachot, ako keby bomba vybuchla," opisuje svedok. "Chytili sme ho, potom sa vzdal," dodáva.

Zachránila ho imunita

Podľa svedkov bol vodič evidentne pod vplyvom alkoholu. Dychovú skúšku odmietol. "Osoba sa preukázala dokladom osoby používajúcej výsady a imunitu podľa medzinárodného práva, dychovú skúšku na mieste odmietla," vysvetlil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Keďže má vinník diplomatickú imunitu, polícia ho nemohla zadržať. Po zdokumentovaní nehody odišiel z miesta nehody v sprievode iných zamestnancov ambasády.

Šťastie v nešťastí

Bolo len šťastím, že vodič na frekventovanom chodníku pod Bratislavským hradom niekoho nezrazil. Veľvyslanectvo Ruskej federácie sa k celej veci zatiaľ nevyjadrilo.

Presné príčiny nehody teraz vyšetruje polícia.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy