Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po cyklistovi Jaroslavovi pátra rodina i polícia už štyri dni, zatiaľ bezvýsledne
Zdielať na

Po cyklistovi Jaroslavovi pátra rodina i polícia už štyri dni, zatiaľ bezvýsledne

ZOHOR / Jaroslav Havran zo Zohora je od nedele nezvestný. Milovník cyklistiky sa vybral do okolia dediny. Keď sa ani po hodinách nevracal a na telefón nereagoval, zavolala jeho manželka na políciu. Odvtedy po ňom pátrajú rodina i muži zákona.

Dobrovoľní hasiči, známi i obyvatelia obce hľadajú Jaroslava Havrana už štvrtý deň. Okrem Zohora prehľadávajú i široké okolie.

Denne sa miestni stretávajú v kultúrnom dome, kde preberajú stratégiu, kam sa vyberú nasledujúci deň a čo by mali urobiť, aby Jaroslava našli. Do záchrannej akcie sú zapojení i policajti.

Doteraz prešli známi, priatelia i dobrovoľníci okolité obce a miesta. Do akcie už nasadili policajti i psovodov a tiež vrtuľník s termovíziou. Zatiaľ ale nezvestného nenašli.

Desiatky kilometrov

Jaroslav bol známy najmä medzi cyklistami. Tomuto športu sa venoval veľmi aktívne.

"Zvykol najazdiť aj 60 až 80 kilometrov denne. Keď sa aj vybral k Morave, objavil sa u nás v Lozorne a povedal nám, kade išiel," hovorí o otcovi dcéra Kristína Mackovičová.

Jaroslav si vyberal rôzne trasy. Občas zašiel do Rakúska či do Malaciek. Vyberal si ako spevnené, tak lesné cesty.

Cyklisticky oblečený

Naposledy mal oblečené modro-biele cyklistické tričko, čierne trojštvrťové cyklistické nohavice, biele podkolienky, cyklistickú prilbu, rukavice a okuliare. Jeho bicykel bol bielo-čiernej farby.

polícia SR

"Ak by ho niekto videl, alebo bicykel, bundu, tričko, nejaký kúsok, budeme radi, ak kontaktujú 158," dodáva Kristína.

Jaroslav Havran je nezvestný od nedele, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy